bannerPos

Kærgården får ny klimavenlig emballage

Den klassiske Kærgården-indpakning får et twist fra denne uge.
10-08-2020 12:58

Kærgården får nu ny og mere klimavenlig emballage, der kan sænke enballagens CO2-aftryk med 45 procent.

I 1990 blev Kærgårdens kombination af smør og rapsolie for første gang præsenteret for danskerne, og nu 30 år senere er Kærgården et af kølediskens mest folkekære produkter. Igennem årene har den gode smag af Kærgården været den samme, men nu ændrer Arla emballagen på Kærgården til en mere klimavenlig variant. Fremover vil emballagen bestå af karton og plastik, der gør emballagen 45 procent mindre CO2-tung end hidtil, hvis den affaldssorteres.

Fra denne uge ændrer Arla emballagen på Kærgården-produkterne Original, Økologisk og Let til en ny og mere klimavenlig variant. Den nye emballage udleder 45 procent mindre CO2 end tidligere, så længe forbrugerne skiller emballagen ad og affaldssorterer som papir og plast.

- Hos Arla arbejder vi målrettet på at reducere vores klimaftryk, og her spiller bæredygtig emballage en vigtig rolle. Vi er derfor glade for at kunne præsentere den nye, klimavenlige emballage på Kærgården, som er med til at reducere knap halvdelen af emballagens CO2-udledning, siger Mette Faurschou, der er ansvarlig for Kærgården hos Arla og fortsætter:
- Vi har gjort det nemt for forbrugeren at adskille emballagens elementer og håber dermed, at forbrugerne hjælper os det sidste stykke og affaldssorterer korrekt.

Ændringen til en mere klimavenlig emballage på Kærgården-produkterne er det seneste tiltag i Arlas ambitiøse målsætning om at gøre al emballage CO2-neutralt inden 2050. Det er et led i andelsmejeriets klimastrategi om at nedbringe udledningen af CO2 med 30 procent inden 2030 og blive klimaneutral inden 2050.

30 år med Kærgården

I dag er det svært at forestille sig et morgenbord uden Kærgården, men for blot 30 år siden fandtes det smørbare produkt ikke. I 1990 blev Kærgården nemlig introduceret på det danske marked, og derfor kan danskernes smørbare favorit nu fejre den nye emballage i forbindelse med sin 30-års fødselsdag.

- I dag er Kærgården et af danskernes mest populære mejeriprodukter, og den har en fast plads i køleskabet i de danske hjem. Derfor er det sjovt at se tilbage på lanceringen af Kærgården i 1990, hvor ideen om at blande smør med rapsolie var ret revolutionerende og kontroversiel for mange danskere. Det betød, at Kærgården blev budt velkommen med både politianmeldelser, ministerkritik og bødeforlæg, hvilket er helt svært at forstå i dag, hvor produktet er et af vores mest solgte produkter, siger Mette Faurschou.

Kærgården produceres i dag på Holstebro Mejeri, hvor cirka 40 millioner bakker Kærgården blev produceret i 2019.

hka

Bedre resultater for økologiske landbrug

I 2019 landede det gennemsnitlige driftsresultat for økologiske heltidslandbrug på 0,9 mio. kr., hvilket er udtryk for en betydelig fremgang i forhold til 2018, men dog lavere end resultaterne i 2016 og 2017, viser en opgørelse hos Danmarks Statistik.

Fødevarestyrelsen kontrollerer rengøring af 300 lastbiler

Fund af afrikansk svinepest i Tyskland har gjort grundig rengøring af de lastbiler, der krydser den danske grænse, vigtigere end nogen sinde. Det næste halve år kontrollerer Fødevarestyrelsen mere end 300 lastbiler.

Minister, skift spor

Regeringens krav om, at landmændene også til næste år skal så efterafgrøder i minimum samme omfang som i år for at nedbringe kvælstofudledning til vandmiljøet, møder kritik hos landboforeningen Vestjysk, som foreslår, at fødevareminister Mogens Jensen skifter spor i kvælstof-politikken og i stedet griber til andre virkemidler.

Pladsen til solcelle-anlæg strammer til

Særligt i landområderne omkring de store byer bør lodsejere, der er interesseret i at opsætte solceller, sætte i gang nu, siger rådgiver. Han vurderer, at Danmarks behov for solenergi ser ud til at være opfyldt i 2025.

Logistik og motivation

Mens logistikken er tænkt ned til mindste detalje, er Lean og medarbejdermotivation to af nøgleordene på Hestbækgaarden ved Farsø.
Side 1 af 1931 (38602 artikler)Prev1234567192919301931Next