Ministeren sætter gang i dansk eksport til Kina

Fredag den 1. juni har miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen en lille forsendelse, han skal have ordet. Her starter Danmark nemlig eksporten af pølser til Kina.

Tidligere på året godtkendte de kinesiske myndigheder import af varmebehandlet dansk kød til riget i midten. og nu er den første forsendelse klar.
 
Fredag sender miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen tre containere med pølser til stormagten. Det sker i samarbejde med direktør hos Tulip Ltd. Kasper Lenbroch. Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.
 
Det er forventningen, at den danske eksport af pølser, skinker og konservesvarer med tiden kan udgøre en kvart milliard kroner på årsbasis.

- Der kan sagtens vente et endnu større potentiale på sigt, når vi ser på, hvor meget kineserne har fået øjnene op for de danske fødevarer, har direktør for Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup, tidligere udtalt om det danske eksporteventyr i det kæmpestore land.

Læs også