Ministeren sætter gang i dansk eksport til Kina
Fredag den 1. juni har miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen en lille forsendelse, han skal have ordet. Her starter Danmark nemlig eksporten af pølser til Kina.

Jakob Ellemann-Jensen er afsender på de første danske eksportcontainere med varmebehandlet dansk kød til Kina. Arkivfoto.
Tidligere på året godtkendte de kinesiske myndigheder import af varmebehandlet dansk kød til riget i midten. og nu er den første forsendelse klar.
Fredag sender miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen tre containere med pølser til stormagten. Det sker i samarbejde med direktør hos Tulip Ltd. Kasper Lenbroch. Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.
Det er forventningen, at den danske eksport af pølser, skinker og konservesvarer med tiden kan udgøre en kvart milliard kroner på årsbasis.
- Der kan sagtens vente et endnu større potentiale på sigt, når vi ser på, hvor meget kineserne har fået øjnene op for de danske fødevarer, har direktør for Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup, tidligere udtalt om det danske eksporteventyr i det kæmpestore land.