Journalist

Line Brusgaard

+45 61 20 96 68
line@effektivtlandbrug.dk

Line Brusgaard er faglig journalist ved Effektivt Landbrug.

Hun er opvokset på en kvæggård, hvor hun i dag er femte generation. Malkekvæget er dog skiftet ud med kødkvæg.

Line er uddannet agronom med speciale i kvæg og har, inden hun kom til L-Mediehus, blandt andet været redaktør på tidsskriftet Bovilogisk.

Line er ansvarlig for det kvægfaglige stof til Effektivt Landbrug, men er også en del af LandbrugNord, der er en af i alt fire ugeaviser under L-Mediehus.

Seneste artikler fra Line Brusgaard

Situationen udvikler sig fra dag til dag – nu er der 398 smittede besætninger

Flere og flere besætninger rammes af bluetongue – og det forventes at fortsætte de næste måneder med.

Offentligt tilsyn er ophævet - dette skal man være opmærksom på

Fra den 9. september har Fødevarestyrelsen ændret på håndteringen af bluetongue. Dette skete på baggrund af, at de mitter, der bærer smitten, nu var til stede i hele landet. Restriktioner på flytning af dyr vurderes derfor ikke at kunne forhindre spredning af smitten.

Køerne udleder mindre metan i starten af afgræsningssæsonen

Forleden blev der givet et indblik i de foreløbige resultater fra projektet MetGraz på en økologisk bedrift ved Randers, hvor køernes metanudledning bliver målt inde i stalden – og noget tyder på, at forskerne har fat i noget af det rigtige.

- Når man køber en gylletank, er det rådgivningen, der er afgørende

Arbejdet med bæredygtighed belønner sig

På Klovborg er bæredygtighed på mange planer blevet en del af dagligdagen, og det er ikke gået ubemærket hen. Mælkeproducent Niels Hedermann har modtaget flere anerkendelser for sit arbejde, og i øjeblikket er han med i finalefeltet til Aalborg Kommunes Bæredygtighedspris 2024.

Lely lancerer AI-drevet monitor til overvågning i stalden

Med kameraer, LED-belysning, kunstig intelligens og smarte algoritmer gør Lely Seta det muligt at opsamle data, som blandt andet skal forbedre velfærden i kostalden.

- Den største udfordring med grovfoder er at få det stabilt året rundt

Ensartet fodring hele året rundt bliver kvitteret med sunde køer og en høj ydelse – men for at komme dertil kræver det blandt andet et skarpt øje på grovfoderet, lige fra det høstes, til det ligger på foderbordet.

Kvæg kan skabe tryghed for kyllinger

Et tysk projekt har vist, at samgræsning med kvæg og kyllinger har en positiv effekt på kyllingerne, hvor der både ses et lavere tab samt en højere tilvækst.

Antallet af køer falder – men jerseykøerne bliver flere

Dansk Jersey kan i en tid, hvor der bliver færre og færre køer, bryste sig af, at der ikke er nedgang i antallet af jerseykøer – tvært imod.

De rødbrogede klarer sig godt – og er eftertragtede

DRH-køerne gør gode takter såvel hjemme i stalden som på dyrskuerne – det var der bred enighed om, da racen afholdt årsmøde.