Line Brusgaard er faglig journalist ved Effektivt Landbrug.
Hun er opvokset på en kvæggård, hvor hun i dag er femte generation. Malkekvæget er dog skiftet ud med kødkvæg.
Line er uddannet agronom med speciale i kvæg og har, inden hun kom til L-Mediehus, blandt andet været redaktør på tidsskriftet Bovilogisk.
Line er ansvarlig for det kvægfaglige stof til Effektivt Landbrug, men er også en del af LandbrugNord, der er en af i alt fire ugeaviser under L-Mediehus.
Et nyt forsknings- og udviklingsprojekt har til formål at gøre naturforvaltning med kvæg til en rentabel forretning, samtidig med at biodiversiteten i Danmark får et betragteligt løft.
Medie anfægter, at den frivillige ordning med tilskud til Bovaer har skuffet fælt. Dette irettesætter sektordirektør og peger på, at summen af knaster har gjort ordningen uattraktiv og skabt usikkerhed.
Mere mælk og mindre CO2-aftryk er nogle af de positive resultater, som UFAC og University of Nottingham fandt frem til ved forsøg med fedttilskuddet, Envirolac.
En af udfordringerne med Bovaer er, at det virker så momentant, lyder det fra forsker på AU. Han peger også på vigtigheden af, at brugen af Bovaer dokumenteres, og den enkelte landmand skal krediteres for brugen af Bovaer.
Laboratorieforsøg med ureasehæmmer viser lovende resultater, lyder det fra Seges Innovation.
Fødevarestyrelsen opfordrer dyrlæger til at være ekstra opmærksomme omkring symptomer hos dyrene, som kan minde om dem, man ser ved smitte med bluetongue.
En kunstig intelligens (AI) skal lære at give et præcist billede af besætningens klovsundhed og hjælpe med at spotte symptomer, før de bliver til lidelser.
Vaccination kan være nøglen til at undgå døde dyr og sikre dyrevelfærden i besætningen.
Selvom risikoen for, at mund- og klovsyge kommer til Danmark, er lav, opfordrer Dyrlæger & Ko til, at danske landmænd fortsat tager deres forholdsregler for at minimere smitterisikoen. Som landmand bør du i samarbejde med din dyrlæge få styr på smittekilder og læse op på symptomer – det kan redde din besætning fra alvorlige konsekvenser.
Antibiotikaforbruget i danske økologiske malkekvægsbesætninger har været generelt faldende over de seneste mange år, men der er fortsat behov for at holde fokus på at sikre sunde og robuste dyr, lyder det fra Innovationscenter for Økologisk Landbrug.