Fagjournalist

Jørgen P. Jensen

+45 40 41 76 84
jpj@effektivtlandbrug.dk

Jørgen P. Jensen er faglig journalist ved Effektivt Landbrug indenfor planteavl og globalt landbrug.

Han har en kandidatgrad i agronomi ved Københavns Universitet og har i en lang årrække undervist i plantedyrkning på videregående landbrugsuddannelse indenfor blandt andet agrarøkonom- og driftslederuddannelserne.

Han har i 21 år været forstander på Dalum Landbrugsskole (Academy of Agricultural Business Denmark) og her stået for udvikling af skolens internationale uddannelser.

Jørgen P. Jensen er femte generation på slægtsgården på Nordfyn, hvor han driver 30 hektar med planteavl.

Seneste artikler fra Jørgen P. Jensen

Fremtiden bliver konstant dataopsamling til præcis brug via AI

For fjerde år i træk afholdt Seges Innovation og Dansk Planteværn i onsdags en temadag om præcision og graduering. Denne gang med ekstra fokus på kunstig intelligens og nyeste tekniske udstyr.

- Vi er nu nået helt op til den canadiske grænse

Jyske Anders Buus Thomsen og hans crew på ni piloter ender med at høste i nærheden af 18.000 hektar fra Effektivt Landbrug mødte dem i Texas i maj og til de slutter med majshøst i december. – Selve høsten har indtil nu været rimelig nem med godt vejr op gennem staterne, fortæller han fra North Dakota.

- Vi både forebygger, observerer og behandler for snegle hele efteråret

Effektivt Landbrug er taget i marken på Kalsbøl sammen med godsejer Michael Levy og Tage Knudsen fra firmaet Ecostyle. – Vi har opbygget en god erfaring med at holde snegleangrebne nede, fortæller Michael Levy.

- Vi er kun til GPS ved rækkesprøjtning og færdige med at bruge kameraer

Med over 850 gæster ved torsdagens Store Frødag på Stevns blev arrangementet en succes, hvilket den store samling af maskiner, indlæg og erfaringsudveksling også fortjente.

Eftermonteret joystick afløser rattet

Meget kørsel med traktor i landbruget kræver et stort antal armbevægelser – for eksempel når man skal arbejde med frontlæsser. Fendt tilbyder som en nyhed et selvudviklet styrejoystick, så man kan sidde behageligt tilbagelænet uden hænder på rattet.

Fendt præsenterer deres første »rigtige« el-drevne traktor

Foran én af Norges ældste stavkirker præsenterede Fendt tirsdag den 17. september virksomhedens nyeste el-drevne traktor i form af en e107 Vario med 70 hestekræfter.

- Vi ønsker kun det nyeste grej fra John Deere

Effektivt Landbrug har besøgt ét af USA's store planteavlsbrug. - Vi satser på alt indenfor præcisionsudstyr med nyeste gps og sensorer. Jeg følger også udviklingen i robotter udstyret med AI-teknik og ser klart muligheder for at tage disse i brug, fortæller Kyle Eike, mens vi går rundt på farmen.

- En dag hvor selv erfarne frøavlere kan hente nyt til egen bedrift

Troels Prior Larsen ser frem til Store Frødag. - Jeg ved, at frøavlerforeninger fra hele landet arrangerer busture til Store Frødag og arrangementet således trækker frøavlere også fra Jylland og Fyn, påpeger Troels Prior Larsen, der driver 200 hektar på Falster med blandt andet strandsvingel.

På torsdag den 19. september er det Store Frødag for frøavlere fra hele landet

Store Frødag, der er arrangeret af Østdansk Landboforning, har gennem årerne udviklet sig til at omfatte et stort antal maskindemonstrationer. I år bliver især udstillet og demonstreret maskiner til afpudsning, sprøjtning og destruktion.

Kan du stadig huske hvordan afdrift af Boxer skal undgås?

Godt sprøjtehåndværk har nu i flere år givet succes med at forbygge afdrift fra ukrudtssprøjtninger med Boxer og andre prosulfocarbmidler. Der er som bekendt nultolerance for forurening af frugt og grøntsager.