Ansøgningsrunde for arealstøtten åbner

På mandag åbner ansøgningsrunden for arealstøtte i 2020.

På mandag den 3. februar åbner ansøgningsrunden for arealstøtte i 2020.

Du kan søge på åbningsdagen fra kl. 7.00 til og med 17. april, meddeler Landbrugsstyrelsen.

- Når vi åbner for fællesskemaet, kan du blandt andet søge om grundbetaling, grøn støtte, målrettet kvælstofregulering og udbetaling af miljø- og økologitilskud. Vores kundecenter sidder klar til at svare på spørgsmål om fællesskemaet fra kl. 9.00 på åbningsdagen.

Ligesom tidligere år vil styrelsen udsende tips, vejledninger og påmindelser via styrelsens nyheder til landbruget samt på Facebook-siden »Nyt til landbruget«.

- Der vil være kendte fejl og udfordringer, når vi åbner for ansøgningsrunden. Vi vil håndtere fejl, så hurtigt vi kan og prioritere i forhold til bl.a. væsentlighed og omfang. Vi har i år fokus på at informere mere og hurtigere, såfremt der opstår fejl, som vores kunder skal være opmærksomme på. Det vil vi gøre via tast selv-servicenyheder og driftsstatus, skriver Landbrugsstyrelsen.

De normale åbningstider er kl. 9.00 til kl. 16.00 mandag til torsdag og kl. 9.00 til kl. 15.00 fredag. Man kan desuden skrive på på mail@lbst.dk. 

Hvad er nyt siden sidste år?

Man søger ikke længere tilskud til målrettet kvælstofregulering efter først til mølle-princippet. Man kan derfor søge til sine marker i hele ansøgningsperioden, 3. februar til 17. april. Efter 17. april får man brev om, hvilke marker der er blevet godkendt til tilskud. Man vil desuden kunne søge om supplerende tilskud, hvis man har ramt de minimis-støtteloftet.

- Hvis du søger udbetaling af miljø- eller økologitilsagn, skal du være opmærksom på, at dit tilsagn i nogle tilfælde ikke er opdateret. Det kan blandt andet skyldes, at du endnu ikke har kunnet søge nyt tilsagn, eller et producentskifte ikke er gennemført, skriver styrelsen, og fortsætter:

- Når du indberetter skovtilsagn, kan du allerede fra 3. februar hente data ind i fællesskemaet, hvis dit tilsagn er søgt i 2018 eller tidligere. Data for tilsagn søgt i 2019 lægger vi løbende ind i Tast selv-service. Når du har fået dit tilsagnsbrev, vil der cirka to uger efter være data klar til dig i fællesskemaet.

Læs mere og find alle ordninger i tilskudsguiden på Landbrugsstyrelsens hjemmeside.

mip

Læs også