bannerPos

Svinepriserne har stabiliseret sig

Der er en god efterspørgsel på forender, bove og nakker, mens afsætningen kamme, bacon og brystflæsk er er stabil. Omvendt udfordres priserne på skinker en smule på grund af den forestående ferieperiode i Sydeuropa.
30-07-2020 13:55

Det europæiske marked for svinekød er nu stabiliseret. Der er en jævn efterspørgsel, selv om de store forædlingsvirksomheder i Sydeuropa drosler ned grundet ferie de kommende to uger.

Noteringen for slagtesvin er fortsat 10,50 kroner pr. kg.

- Markedet er markant bedre nu end for en måned siden, men det, vi henter i prisstigninger på markederne udenfor EU, er desværre blevet udhulet af kursfald på både dollar, pund og yen i den samme periode. Det ændrer ikke på, at panikken har lagt sig, og vi ser fortsat stigende aktivitet hos vores kunder, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Der er en god efterspørgsel på forender, bove og nakker, mens afsætningen kamme, bacon og brystflæsk er stabil. Omvendt udfordres priserne på skinker en smule på grund af den forestående ferieperiode i Sydeuropa.

Til landene udenfor Europa er der fortsat et godt salg. Slagteriet i Ringsted er indtil videre lukket ned for eksport til Kina, men afskibningen til både Kina og Japan er fortsat stabil.

Fortsat uændret svinenotering

Danish Crown fastholder en svinenotering på 10,50 kroner i næste uge. Friland sænker økotillægget med 75 øre. Udsigt til flere udsatte svin.

Hvedeudbytte på godt ti tons i det midtjyske

På Gesinggaard nær Herskind vest for Aarhus regner de med, at høsten er i hus fredag aften og efterafgrøderne sået i løbet af weekenden. - Vi er godt med, lyder det med tilfredshed fra landmand Steen Nørgård, der midt i tilfredsheden gerne slår et slag for, at reglerne om slåning af brak ændres.

Fodringsdag holder fagfolk opdateret om de seneste fodringstendenser

Magneter, mineraler, »klima-midlet« 3NOP og non-GM-afgrøder er blandt emnerne på Fodringsdag 2020, der afvikles 9. september i Herning.

Dobbelt så meget nedbør i Midt- og Vestjylland som på Vestsjælland i vækstsæsonen

Store regionale forskelle på vejret i vækstsæsonen vil præge årets høstudbytter, vurderer Danish Agro på baggrund af data fra over 1.000 vejrstationer. De midtjyske landmænds marker har haft lavest temperatur og færrest solskinstimer.

Väderstad flytter til Fyn

Maskinproducent flytter fra Sjælland til Fyn i denne måned.

Udenlandske ansatte får lettere adgang til coronatests

Det er nu muligt for indrejsende arbejdskraft uden bopæl i Danmark at blive testet for Covid-19, selvom de ikke har symptomer.

Foderstyrke og fokus på rygspæktykkelse ved løbning

Polte skal ved løbning være 230 til 240 dage gamle, de skal veje 145 til 160 kg og have 14 til 15 mm rygspæktykkelse. Endelig skal de løbes i anden brunst, anbefaler Nutrimin.
Side 1 af 1895 (37893 artikler)Prev1234567189318941895Next