bannerPos

Svinepriserne har stabiliseret sig

Der er en god efterspørgsel på forender, bove og nakker, mens afsætningen kamme, bacon og brystflæsk er er stabil. Omvendt udfordres priserne på skinker en smule på grund af den forestående ferieperiode i Sydeuropa.
30-07-2020 13:55

Det europæiske marked for svinekød er nu stabiliseret. Der er en jævn efterspørgsel, selv om de store forædlingsvirksomheder i Sydeuropa drosler ned grundet ferie de kommende to uger.

Noteringen for slagtesvin er fortsat 10,50 kroner pr. kg.

- Markedet er markant bedre nu end for en måned siden, men det, vi henter i prisstigninger på markederne udenfor EU, er desværre blevet udhulet af kursfald på både dollar, pund og yen i den samme periode. Det ændrer ikke på, at panikken har lagt sig, og vi ser fortsat stigende aktivitet hos vores kunder, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Der er en god efterspørgsel på forender, bove og nakker, mens afsætningen kamme, bacon og brystflæsk er stabil. Omvendt udfordres priserne på skinker en smule på grund af den forestående ferieperiode i Sydeuropa.

Til landene udenfor Europa er der fortsat et godt salg. Slagteriet i Ringsted er indtil videre lukket ned for eksport til Kina, men afskibningen til både Kina og Japan er fortsat stabil.

Miljøminister nedtoner spildevandsproblem

Det er uanstændigt og unuanceret, når miljøminister Lea Wermelin (S) holder fast i fortællingen om, at spildevandsudledningen kun udgør 10 procent af belastningen til vandmiljøet, mener Jørgen Evald, faglig direktør i BL.

Spirende kødkvæg-optimisme frem mod nytår

Det danske marked har fået mere luft, hvilket især er takket være den forestående nytårshandel, hvor oksekødet kommer i centrum. Det løfter kødkvægstillægget i denne uge med 25 øre pr. kg.

Danske Agrolab tester pesticider i Midtsverige

Heroppe i det midtsvenske kan afprøves flere pesticider og sorter end i Danmark, og under lidt barskere vinterforhold.

Landmand fik 25 procent større majsudbytte

På Toftegaard ved Brønderslev oplevede man i år 25 procent bedre udbytte i majsmarkerne end et gennemsnitsår. Det skyldes ikke mindst arbejdet med mikronæringsstoffer og biocoating, der har sikret fremspiringen i et koldt forår.
Side 1 af 1988 (39742 artikler)Prev1234567198619871988Next