Folkeskove har fået medvind i trætoppene

Både Østjylland og Sydvestjylland har på det seneste fået nye folkeskove – et skovkoncept der har vinder frem flere steder i landet

Greve på Sjælland har fået én. De to næste er netop blevet indviet i Hinnerup i Østjylland og ved Oksbøl i det sydvestjyske. Danmark har dermed fået sine tre første folkeskove.
Det er Growing Trees Network Foundation, konceptet bag Folkeskoven.dk, der sår bag folkeskovene, der er skove, der plantes på Naturstyrelsens arealer.
 

Sikre dyr og drikkevand

Et af formålene med folkeskovene er at sikre levestederne for mange dyr, og samtidig på sigt være med til at sikre drikkevandet.
Det sker ved, at man i fællesskab planter træer, der skal udgøre de fremtidige folkeskove.
-  Kærlighed til dyrene, kærlighed til naturen, kærlighed til vores drikkevand, som vi ønsker at bevare rent og unikt, samt kærlighed til det herlige rekreative liv, som vil opstå og være i de nye folkeskove, forklarer Lars Heiselberg Vang Jensen, der er medstifter af Folkeskovs-konceptet og formand for Growing Trees Network Foundation.
Sikret for fremtiden
De nye folkeskove har fredsskovstatus, hvilket betyder, at de vil stå der i fremtiden til gavn og glæde for alle nuværende og kommende generationer.
Koncept Folkeskoven.dk har etableret folkeskovene i samarbejde med lokale borgere, kommuner, vandværker, firmaer, private, foreninger. M.fl., som har sponsoreret jord, træer og bidraget med deres frivillighed, så de nye folkeskove har kunnet blive etableret.

Læs også