bannerPos

Aktuelle nyheder om Svin

Her på siden samler vi de vigtigste nyheder og gode råd om svin.

For at være helt up-to-date kan du også vælge at abonnere på vores ugentlige svine nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig ved at trykke her.

2020 var et år med fremgang i svineproduktionen

Der har været fremgang i produktiviteten for alle dyregrupper i 2020. Største fremgang har igen været hos slagtegrise. Det oplyser Svineproduktion.dk.

Svinebranchen kan igen samles til kongres

Efter et år uden dansk svineproduktions traditionsrige begivenhed i Herning vender svinekongressen tilbage til oktober. Nu bliver det under navnet Grisekongres.

Smittebeskyttelse på friland i fokus

Grise på friland er særligt udsatte for at blive smittet med afrikansk svinepest, og derfor har alle, der har hold af grise på friland, modtaget et brev omkring den vigtige smittebeskyttelse. Det oplyser Svineproduktion.dk.

Svinenoteringen falder endnu engang

Svinenoteringen falder med 40 øre per kg. og ligger til uge 27 på 10,70 kr/kg. Det skyldes blandt andet, at Kina har trådt på bremsen.

Har succes med fravænning

Godt håndværk, management og et stort engagement giver en succesfuld fravænning i svinebesætningen på Nylund på Mors. Her kan en af de ansatte smykke sig med titlen Årets Fravænningsspecialist 2021.

Foderproducent vil sikre 100 procent ansvarligt dyrket soja

AB Neo benytter soja i sine specialfoderløsninger og med et ønske om at sikre en ansvarsfuld dyrkning og håndtering af råvarerne, investerer virksomheden nu i certifikater for at bidrage til en mere bæredygtig omstilling af den globale sojaproduktion.

Slagtesvinenoteringer falder i mange lande

Det europæiske slagtesvinemarked er p.t. svagt. I mange EU-lande falder slagtesvinenoteringerne, skriver Danske Svineproducenter.

365 dage tilbage med medicinsk zink i foderet

Nedtællingen er nu for alvor i gang. Om et år er medicinsk zink ikke længere et muligt redskab i den første uge af fravænningsfasen. Hos DLG har udviklingen af de bedste fravænningskoncepter imidlertid været i fokus igennem flere år.

Nye ASF-angreb rammer centralt i Polen

Efter at være gået fri for afrikansk svinepest i op mod to år, har den frygtede svinesygdom nu igen ramt besætninger i det centrale Polen, oplyser flere medier. 

Få styr på foderhandlen før det er for sent

For det første skal man som svineproducent sikre sig den rigtige pris for det kommende års foder. Og får man tilbud fra forskellige firmaer, er det vigtigt, at indholdet er ens, lyder det fra svinekonsulent i Velas.

Grisenotering falder for anden uge i træk

Danish Crown sænker noteringen for slagtegrise med 20 øre, som således ligger på 11,10 kroner pr. kg i uge 26.

Nyt samarbejde om hjemmeblandet fravænningsfoder

Tidlig fravænning af smågrise er ingen ny disciplin, men netop fravænningen er til stadighed et fokuspunkt på alle svinebedrifter. Et nyt samarbejde skal sikre godt og billigt fravænningsfoder produceret via mobilt blanderi.

28.000 dyretransporter årligt vaskes og desinficeres ved ankomst til Danmark

Ved ankomst til Danmark synes alle transportkøretøjer for at sikre, at de er helt rene. Og så skal de vaskes og desinficeres én gang til.

Varmen kræver kølende tiltag i stalden

I takt med at udetemperaturen stiger, øges behovet for overbrusning i staldene. Anordning til termoregulering er et lovkrav, som kontrolleres af Danish og Fødevarestyrelsen. Det minder Seges Svineproduktion om i en meddelelse.

Fra næstformand til formandsposten for svineproducenterne

- Jeg vil gerne være mand for at prøve at få skabt noget mere fællesskab, så vi kan flytte os sammen. Sådan lød ordene blandt andet fra næstformand for Danske Svineproducenter, Jeppe Bloch Nielsen, inden han efter foreningens generalforsamling blev valgt til formand.

Danish Crowns grisenotering rasler ned igen

Danish Crown sænker noteringen for slagtegrise, som således ligger på 11,30 kroner pr. kg i uge 25.

Besætninger hædret for fremgang og produktivitet

Porcus Svinefagdyrlæger hædrede tirsdag eftermiddag den besætning i Fokus 35 Vital-gruppen, der har opnået størst fremgang i det forgangne år, samt den besætning der aktuelt ligger bedst i effektivitet.