bannerPos

Aktuelle nyheder om Svin

Her på siden samler vi de vigtigste nyheder og gode råd om svin.

For at være helt up-to-date kan du også vælge at abonnere på vores ugentlige svine nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig ved at trykke her.

God idé med en serviceplan for diffus ventilation

Frisk luft og luft nok er afgørende for grisene. LVK opfordrer i sit seneste nyhedsbrev til jævnligt at kontrollere diffus ventilation.

Grundig selektion er afgørende for en høj poltekvalitet

Selektion af DanBred sopolte gennem opvækstperioden er en afgørende faktor for at sikre, at de dyr, der tages i brug i ude hos svineproducenterne, har den højst tænkelige dyrevelfærd og -sundhed. DanBred fortæller på deres hjemmeside, hvordan de høje standarder og forventninger sikres.

Der er fordele ved fællesbesøg i besætningen

Ifølge faglig chef for svin hos Nutrimin, Anders Hedegaard, er et fællesbesøg med dyrlæge og mineralleverandør en win-win i forhold til de gode løsninger ude i besætningerne.

Renover klimastalde med betonspalter inden zinkforbud

Nedtællingen er i gang, og mange besætninger er allerede i fuld gang med at forberede sig på fravænning inden medicinsk zink. Ifølge svinefagdyrlæge Hans Bundgaard er flere nye tiltag også nødvendige, når fravænning uden zink skal lykkedes.

Podcast sætter fokus på fodring efter høj produktivitet og lav diarréfrekvens

Reduktion af protein har en positiv effekt på forekomsten af fravænningsdiarré. Til gengæld koster det på produktiviteten. Men kan modsætninger mødes? Det spørgsmål forsøger to chefforskere fra Seges Svineproduktion at svare på i en ny podcast fra Svineproduktion.dk.

Belgien er officielt erklæret fri for ASF

Efter at have været hårdt ramt af afrikansk svinepest har myndighederne i Belgien nu meldt ud, efter et år uden nye tilfælde, at landet er frit for smitten.

Rene redekasser med lave liggevægge

Seges Svineproduktion har lavet forsøg med lave liggevægge i forhold til mindre svineri i redekasserne, og det med positiv effekt.

Liggevægge kan være en billig løsning med stor effekt

I drægtighedsstalde med storstier kan lave liggevægge have en positiv indvirkning på skader og give mere ro i gruppen. Det meddeler SvineRådgivningen.

Uændret notering på slagtesvin

Danish Crowns slagtesvinenotering er uændret 9,5 kroner pr. kg, mens søerne er faldet med 30 øre til 4,5 kroner pr. kg.

Antal motile sædceller i sæddoser ligger lige under grænsen

Både Ornestationen Mors og Hatting KS er udfordret med kontinuert at tilsætte tilstrækkeligt med motile sædceller i sæddoser med navnesæd og produktionssæd, som er angivet i gældende Regler for DanBred KS-stationer. Det oplyser Seges Svineproduktion.

- Det er da dybt frustrerende

Kort efter nytår blev der konstateret ASF på en af de ni farme i Rumænien, som er ejet af et datterselskab til den danskejede landbrugskoncern DCHI. Direktør kan ikke sige noget om de økonomiske konsekvenser endnu.

Ophør af særslagtning betyder skærpet salmonellaovervågning på slagterierne

Kravet om særslagtning af grise fra besætninger med den højeste forekomst af salmonella ophører pr. 1. januar 2021. Det oplyser Svineproduktion.dk.

Der skal fokus på ren og uren zone i forrummet

Afrikansk svinepest kan føre til store økonomiske tab, men risikoen kan minimeres ved at holde forrummet rent og respektere zonerne i stalden. Det udtaler Anders Peter Andersen i seneste udgave af Velasavisen.

- Et år, som ingen andre

Landbrug & Fødevarer Svineproduktions formand, Erik Larsen, ser i en hilsen på Landbrugsinfo.dk tilbage på 2020: Et år, som har budt på både op- og nedture.