bannerPos

Aktuelle nyheder om Svin

Her på siden samler vi de vigtigste nyheder og gode råd om svin.

For at være helt up-to-date kan du også vælge at abonnere på vores ugentlige svine nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig ved at trykke her.

Den amerikanske svinebestand krymper

USA's svinebestand er skåret ned med omtrent to procent i løbet af det sidste år, oplyser det amerikanske landbrugsministerium. Det skriver Reuters.

Vi bliver en bedre arbejdsplads med automatisering

På gården Mægbæk ved Lemvig trisser tre vaskerobotter rundt om natten og rengør Holger Lundgaard Madsens svinestalde. For Holger har indkøbet aldrig været et spørgsmål om kroner og øre, det har handlet om at skabe en bedre arbejdsplads med fokus på det, medarbejderne allerhelst vil – nemlig at passe grise.

Et fundament af faglig erfaring og sparring skal løse zinkproblem

Danish Agro og Vilomix står sammen i arbejdet om at finde de foderløsninger, der passer bedst ude i den enkelte besætning. Målet er, at så mange besætninger som muligt er på forkant, når det handler om at udfase medicinsk zink i fravænningsfasen.

En fælles handleplan er vejen til målet

En 360-graders gennemgang af den enkelte bedrift er udgangspunktet, når Danish Agro og Vilomix introducerer en zinkfri foderløsning hos kunder, der vil være på forkant med fravænningsstrategien frem mod juni 2022.

Fasthold høj slutfoderstyrke

Mange producenter anvender stadig en forhøjet slutfoderstyrke, selvom noteringen er faldet. Ifølge svinerådgiver Jes Callesen giver det også fortsat god mening at fastholde en forhøjet slutfoderstyrke til slagtesvin.

Ny gyllebeholder kan kræve ny miljøgodkendelse

Foruden krav til anlæggelse, afstandskrav og krav til beplantning er der indført skærpede krav til deposition af ammoniak til natur. Ifølge SvineRådgivningen gør dette krav det vanskeligt at anmelde en ny gyllebeholder.

Grisenotering er atter uændret

Danish Crown ændrer ikke i grisenoteringen, der således også i uge 13 ligger på 10,50 kroner pr. kg.

Sodødelighed kan forebygges med en tidlig indsats

Seges Svineproduktion inviterede for nylig til et webinar i SoLiv 2.0, hvor vigtigheden af tilsynsopgaven i drægtighedsstalden blev gennemgået. Baggrunden for emnet er den udvikling, der ses i sodødeligheden på landsplan.

Global handel med soja bidrager massivt til klimaændringer

En ny undersøgelse fra Universitetet i Bonn har undersøgt kulstofemissionerne fra brasiliansk sojaeksport med hidtil uset nøjagtighed.

Øget fokus på pattegrisens overlevelse i avlsmålet

DanBreds avlsmål udvikles løbende og ændres i takt med, at ny viden opstår. Med den nyeste ændring får LG5 igen en større betydning. Det oplyser Svineproduktion.dk.

Nyt stort ASF-udbrud i polsk svinebesætning

Der har ikke været nogle ASF-udbrud påvist i tamsvinebesætninger i Polen siden begyndelsen af året. Nu er en besætning på 16.000 tamsvin i Lubusz-provinsen bekræftet smittet.

Fokus på polte forbedrer so-overlevelsen

Et produktivt sohold grundlægges hos poltene. Derfor er fokus på poltenes holdbarhed, egenskaber og fodring, der er vigtige for at forlænge dyrenes levetid.

Danish Crown fastholder grisenoteringen

Danish Crown ændrer ikke i grisenoteringen, der således også i uge 12 ligger på 10,50 kroner pr. kg. Noteringen for søer stiger med 30 øre.

Vandet i ventilerne skal være rent

Forurenet drikkevand er skidt for især de mindste grise, som endnu ikke er fuldt modstandsdygtige. Chefforsker fra Seges påpeger i en podcast, hvor vigtigt det er, at vandet i ventilerne er rent, og der er rigeligt af det.