Svinebranchen kan igen samles til kongres

Efter et år uden dansk svineproduktions traditionsrige begivenhed i Herning vender svinekongressen tilbage til oktober. Nu bliver det under navnet Grisekongres.

Det hele begynder at lysne. Det er ikke bare blevet varmere udenfor, men nu kan vi også så småt begynde at mødes igen. Det betyder også, at kongressen er tilbage i Herning den 26.-27. oktober. Det oplyser Svineproduktion.dk.

- Jeg er utroligt glad for, at vi nu kan mødes til kongres, med alt hvad dertil hører. Nemlig faglige indlæg, netværk med kollegaer, årsmøde og fest om aftenen, siger Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

Online deltagelse er også mulig

Mens kongressen traditionelt set kun har foregået i Herning, blev der høstet nye erfaringer ved sidste års »Viden på tværs«. Og de erfaringer bliver brugt i år.

- Man kan selvfølgelig vælge at være med fysisk begge dage i Herning. Men som noget nyt kan man også følge et lille udvalg af de mest populære, faglige indlæg online. For selvom mange glæder sig til, at vi kan mødes fysisk igen, kan det også være rart at kunne deltage hjemmefra og spare noget tid på blandt andet transport. Det vil jeg lade være op til den enkelte deltager at beslutte, men muligheden er der, hvis man ikke kan tage en eller to dage ud af kalenderen, siger Erik Larsen.

Tiderne skifter

Udover at man kan se årsmødet og nogle af indlæggene hjemmefra, er der også en anden ændring. Nemlig at navnet fra og med i år er Grisekongres. Noget, mange måske skal tygge på en ekstra gang.

- Vi kender allerede grisen fra køledisken og restauranterne. Nu er tiden kommet til vores branche, og derfor er det blevet besluttet, at Svinekongres ændrer navn til Grisekongres, så vores branche afspejler det navn, som resten af samfundet kender, forklarer Erik Larsen.

Programmet for årets kongres indeholder igen i år et hav af faglige indlæg fordelt over to dage. Programmet bliver offentliggjort og tilmelding starter i midten af august.

- Jeg glæder mig utrolig meget til, at vi alle kan mødes igen. Det er noget, jeg personligt har savnet, slutter Erik Larsen.

Læs også