SLF gør folkemøde gratis

Sønderjysk Landboforening giver gratis adgang til et folkemøde, som foreningen stabler på benene for første gang.

Der bliver gratis adgang til SLF’s Folkemøde i Jels torsdag den 12. maj. Det oplyser Sønderjysk Landboforening i en pressemeddelelse.

Baggrunden er ifølge foreningen »det stærke økonomiske resultat, som Sønderjysk Landboforening nåede i 2021 med et overskud på 3,1 millioner kroner«.

- Det er første gang, at en landboforening tager initiativ til et folkemøde, og SLF kan se tilbage på et 2021 med et godt økonomisk resultat. Vi vil derfor åbne dørene og give gratis adgang til vore medlemmer – men også alle andre. Vi vil med det folkelige arrangement være med til at binde by og land bedre sammen, konstaterer bestyrelsesformanden Christian Lund.

Invasion fører til ændring

Formålet med folkemødet er at give landmændene mulighed for at netværke og føre faglig dialog. Arrangementet skal også være med til at binde land og by bedre sammen. Derfor er debatcaféer og en udstilling nogle af ingredienserne på dagen.

Et af punkterne på folkemødet bliver konsekvenserne af Ruslands invasion i Ukraine.

- Konsekvenserne rammer også landbruget, og efter at regeringen præsenterede oplægget »Danmark kan mere 2« har vi valgt at justere på et af emnerne ved vores debatcaféer. Når statsministeren klart har sagt, at vi skal af med Putins gas hurtigst muligt, så vil det betyde flere solceller på markerne, vindmøller i baghaven og mere transport med biomasse til biogasanlæg. Det har fået os til at bede nogle nøglepersoner om at give deres bud på, hvordan vi rykker hurtigere. Samtidig har vi nogle sønderjyske borgmestre med for at høre, hvordan regeringens udspil med den grønne skattereform påvirker sagsbehandling og planlægningsproces herude lokalt og regionalt, siger Christian Lund.

Fremtidens landbrug

Den grønne omstilling og det gode naboskab er overskriften på debatcaféen.

Den anden debatcafé handler om; Fremtidens landbrug – hvad skal vi leve af? Her sættes der fokus på, at klima-, natur- og miljøinteresser ønsker mere plads, mens byer og veje også tager for sig af pladsen. Samtidig kredses der omkring mere plantebaseret mad, mere økologi og en husdyrproduktion, som er under pres.

Selv om der er gratis adgang til pladsen, er der tilmelding til folkemødet, oplyser Sønderjysk Landboforening.

Læs også