Robotter og droner i Stauning Lufthavn

Robotterne er på vej ind på de midt- og vestjyske marker og på kutterne. Flere højteknologiske virksomheder i området står klar til at fremvise avancerede landbrugsmaskiner og droner, når Business Region MidtVest inviterer til demo og konference i Stauning Lufthavn.

Torsdag den 19. maj vil himlen være fyldt med droner over Stauning Lufthavn, og på lufthavnens marker vil der suse avancerede robotter rundt og rydde ukrudt, sprøjte og slå græs.

Formålet er at præsentere de lokale fødevareproducenter og virksomheder for fremtidens maskiner i marken.

Det er anden gang, Business Region MidtVest afvikler konferencen. Konferencen var en stor succes sidste år, hvorfor leder, Susanne Nors, igen glæder sig til at samle både landmænd, virksomheder og forskere til en inspirerende dag i Stauning Lufthavn.

Enorme perspektiver

- Der er enorme perspektiver i implementeringen af robotter og droner i fremtidens fødevareproduktion. Det kan hjælpe med en langt mere effektiv og præcis drift af markerne, og samtidig bliver produktionen mindre belastende for klimaet, siger Susanne Nors.

Konferencen har særlig fokus på robotteknologi i landbruget og fremtidens fødevareproduktion. Her bliver rig mulighed for at stille spørgsmål til de virksomheder, som producerer den nye teknologi og de nye maskiner, og møde landmænd, landbrugsstuderende og eksperter fra universiteterne - så man kan blive klogere på, hvad det kræver at implementere teknologien i produktionen.

Burger, bajer og debat

Ud over muligheden for at fordybe sig i teknologiens muligheder, byder eftermiddagen på burger, bajer og debat - og her bliver mulighed for at tale med organisationer og foreninger, der kan få ting til at gro.

En af de virksomheder, som vil demonstrere deres robot, og diskutere betydningen af den vigtige data, som robotten genererer, er AgroIntelli.

- Robotter er ikke længere noget, som kommer engang i fremtiden, de kører på marken i dag, og vi glæder os til at vise, hvordan de bringer værdi – både for den enkelte landmand og for vores miljø og samfundet, siger Ole Green, som er direktør for AgroIntelli.

Konferencen »Robotter til lands og i luften« er en del af Madmødet 2022, som er en tværkommunal fødevarefestival, der skal skabe værdi for områdets fødevarevirksomheder og skabe øget opmærksomhed på de midt- og vestjyske fødevarer.

Konferencen Robotter til lands og i luften

Afholdes i Stauning Lufthavn 19. maj.

For landmænd, landbrugsstuderende, landbrugsinteresserede, forskere, maskinstationsejere, virksomheder inden for IT og softwareudvikling.

På dagen møder du blandt andre:

Ole Green, CEO Agro Intelli. AgroRobottiFleet med robotten AgroRobotti

Thomas Nitschke, Faglig leder Datadreven forretningsudvikling, Teknologisk Institut. Robotter i luften.

René Gislum, Lektor, Institut for Agroøkologi – Afgrødesundhed.

Andreas Siggaard, CEO Hecto Drone. Droner til sprøjtning.

Debatmoderator er Kasper Stougård, fagjournalist på Effektivt Landbrug.

Tilmelding til konferencen kan ske ved at sende en mail til stine.jespersen@br-mv.dk. Det er gratis at deltage, men tilmelding er et krav.

Læs også