Hver fjerde i Midtjylland skal til valg: Tryghed og bonus er på stemmesedlen

Hvad er vigtigt for, at du føler dig tryg, hvor du bor? Det skal 320.000 borgere i Region Midtjylland tage stilling til, når de kan stemme til TryghedsGruppens valg.

Skal der opsættes flere hjertestartere? Skal den lokale café for udsatte unge have støtte? Skal der udbetales bonus til TryghedsGruppens medlemmer?

Det kan hver fjerde borger i Region Midtjylland være med til at bestemme, når de frem til den 10. februar skal vælge, hvem der skal repræsentere dem i TryghedsGruppens repræsentantskab.

Over 50 kandidater stiller op til 16 pladser. Dem, der bliver valgt, får blandt andet indflydelse på, hvilke lokale projekter der skal have støtte, og hvor meget der skal udbetales i bonus til medlemmerne.

- Det er nu, vores mange medlemmer i Region Midtjylland kan gøre deres indflydelse gældende ved at stemme på en kandidat til valget. Jeg kan kun opfordre til, at man går ind på vores hjemmeside og finder ud af, hvem man er mest enig med, siger Jens Bigum, der er formand for TryghedsGruppens repræsentantskab.

Landbrugets stemme

En af dem, der stiller op, er Benny Kirkegaard. Han repræsenterer som en af de få landbruget i Repræsentantskabet i TryghedsGruppen i Region Midtjylland.

Benny Kirkegaard har siden 2021 været chefkonsulent i egen virksomhed, Kirkegaard-Consult, hvor han primært rådgiver landmænd indenfor strategi, generationsskifte, ejerform og finansiering. Indtil da var han direktør i Landbo Limfjord.

Benny Kirkegaard genopstiller til anden periode i repræsentantskabet. Noget af det han vil arbejde for, er at flest mulige penge skal tilbage til kunderne.

- For landmænd er det af stor betydning, at der er udbetalt otte procent i bonus i forhold til den indbetalte præmie, siger Benny Kirkegaard og oplyser, at det sker på baggrund af en aktiv beslutning i repræsentantskabet i TryghedsGruppen.

Medlemmerne har indflydelse

Det er kunderne i Tryg, Alka og Trygs samarbejdspartnere, der er medlemmer af TryghedsGruppen. – altså både erhvervskunder og private kunder.

- Det er en unik konstruktion, der gør at medlemmerne gennem TryghedsGruppen kan bestemme, hvordan et overskud skal bruges, og hvor meget der anvendes til medlemsfordele i form af bonus. Og det er der divergerende holdninger til i repræsentantskabet, forklarer Benny Kirkegaard, som derfor opfordrer alle landmænd til at bruge og afgive deres stemme.

Digitalt valg

TryghedsGruppen står blandt andet bag TrygFonden, der er med til at udbrede hjertestartere, sikre kystlivreddere ved strandene og støtte over 100 lokale initiativer årligt i Region Midtjylland.

Medlemmerne bliver kontaktet om valget via e-Boks, mail eller fysisk post, og krydset sættes digitalt.

Læs mere om kandidaterne og valget på www.tryghed.dk/valg

- Medlemmerne kan gennem TryghedsGruppen bestemme hvordan et overskud skal bruges og hvor meget der anvendes til medlemsfordele i form af bonus.

Benny Kirkegaard, kandidat i Region Midtjylland

Læs også