BL-generalforsamling har hovedfokus på CO2-afgift

Bæredygtigt Landbrug holder sin årlige generalforsamling på onsdag den 1. marts på Bygholm Landbrugsskole.

Debatten om en truende CO2-afgift på landbrugsproduktion bliver central, når Bæredygtigt Landbrug på onsdag den 1. marts afvikler generalforsamling.

Det sker på Bygholm Landbrugsskole ved Horsens, hvor et sted mellem 300 og 400 BL-medlemmer plejer at troppe op til det årlige møde.

- En CO2-afgift på landbrugets biologiske processer her til lands er ikke bare ødelæggende for dansk landbrug, men også vanvittigt, hvis tiltaget vitterligt handler om at gavne det globale klima. Så dét emne kommer til at fylde meget, siger BL-formand Peter Kiær om generalforsamlingen.

Mødet i Horsens både begynder og slutter med mad: Frokost ved 12-tiden og aftensmad omkring klokken 18. I eftermiddagstimerne præsenteres blandt andet Bæredygtigt Landbrugs nye ESG-ledelsesværktøj for landbrugsvirksomheder af projektchef Kim Koch.

De fremmødte medlemmer af Bæredygtigt Landbrug vil på mødet kunne få et unikt indblik i, hvordan dette værktøj – der er forbeholdt medlemmerne – kan anvendes på deres egen bedrift.

Den faglige direktør Jørgen Evald Jensen fortæller desuden om vandområdeplanerne, mens de faglige medarbejdere Anne Smet Andersen og Jens Lund Pedersen beretter om status på klimadiskussionen.

Også Sebastian H. Mernild – professor i klimaforandringer og glaciologi ved Syddansk Universitet – kommer ind på sidste nyt fra klimafronten. Derudover gør chefjurist Nikolaj Schulz forsamlingen klogere på de mange både større og mindre sager, der p.t. føres af Bæredygtigt Landbrug. 

Selve generalforsamlingen har sædvanen tro blandt andet beretning, regnskab og debat på programmet – ligesom der skal vælges bestyrelsesmedlemmer.

Af hensyn til bespisning bedes interesserede deltagere forhåndstilmelde sig generalforsamlingsdagen via hjemmesiden www.baeredygtigtlandbrug.dk/generalforsamling2023

Læs også