Klima, foder og politik i fokus på sønderjysk kvægmøde

Syddansk Kvæg afvikler det årlige kvægmøde tirsdag den 30. januar på Agerskov Kro. Klimamål, bæredygtighed, foderøkonomi samt aktuelle politiske emner udgør programmet.

Det bliver en blanding af faglige og politiske indlæg, som kommer til at udgøre programmet ved det sønderjyske fælleskvægmøde, som Syddansk Kvæg traditionen tro afvikler, oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

Mødet foregår på Agerskov Kro tirsdag den 30. januar.

Igen i år er kvægmødet opdelt i to afdelinger med faglige indlæg om formiddagen samt en politisk del efter frokost.

Dagen indledes med beretning af Syddansk Kvægs formand, Niels Martin Krag, inden lederen af Syddansk Kvæg, Carsten Friis, følger op på beretningen.

Herefter følger de faglige indlæg. Klaus Kaiser fra Seges Innovation stiller spørgsmålet »Har danske mælkeproducenter mulighed for at opfylde landbrugets klimamål?«. Han følges op af Anne-Sophie Bunch Kjærsgaard fra Arla, som fortæller om emnet »Fremtidens mælkeproduktion afhænger af klima og bæredygtighed«.

Dernæst stiller rådgivere skarpt på emner som »Grundlaget for en optimal ydelse ligger i grovfoderet« og »Følg op på din fodring (økonomi)«.

Eftermiddagens indlægsholdere er såvel formand og direktør for Landbrug & Fødevarer Kvæg, Christian Lund og Ida Storm.

Kvægmødet afvikles i et samarbejde mellem Syddansk Kvæg og de tre syd- og sønderjyske landboorganisationer Landbrugsrådgivning Syd, LHN og Spiras. Alle sønderjyske kvægbrugere er velkomne, men tilmelding er nødvendig.

Læs også