Alternativ fremvisning af forsøgsmarker lykkedes

Med cirka 150 tilmeldte og mulighed for tre daglige fremvisninger over to dage, fik arrangørerne af den årlige fremvisning af forsøgsmarkerne ved Bramstrup Videncenter, tirsdag og onsdag i sidste uge, elegant løst den udfordring, coronaen giver ved større forsamlinger.

Med mulighed for tre daglige fremvisninger to dage i træk, tillod Patriotisk Selskab, DLG Fyn, DLF Seeds og Bramstrup Videncenter ikke, at coronaen fik lov at spolere den tilbagevendende årlige mulighed for at indhente information fra det otte hektar store forsøgsareal på Bramstrup Gods, da de tirsdag og onsdag i sidste uge konkluderede på årets resultater.

Således var der allerede ved første fremvisning tirsdag kl. 10 i det varme juni-vejr knap 30 tilmeldte, der nøje blev guidet gennem alle markerne, og blandt andet fik ny viden om de forskellige sorter, gødning, vækstregulering og planteværn.

Chefkonsulent hos Patriotisk Selskab, Erik Andkær Pedersen bød velkommen og mindede om, at der i år var tale om en anderledes fremvisning og bad de deltagende huske at holde en meters afstand. 

Vinterrapssorter

Dernæst tog Erling Christoffersen, avlschef hos DLF Seeds, over og fremhævede blandt meget andet vinterrapssorterne LG Aviron og Hitaly som årets topsorter.

- Aviron er ny og med et index på hele 107, sagde han og fremhævede sorten som en supersort udbyttemæssigt.

- Derudover er den egnet til sen såning, da den har en kraftig vækst, og så har den hele resistenspakken, lød det fra avlschefen.

Hitaly ligger som nummer to i landsforsøgene i 2019 og har ligeledes indextal 107.

- Vi har her samme kraftige vækst, som i Aviron, hvilket gør den egnet til sen såning. Den har en god resistens overfor sygdommen, men ikke mod rodsot, lød det.

150 tilmeldte

Ifølge arrangørerne forløb forhåndstilmeldingen uden problemer, og cirka 150 var tilmeldt de seks mulige fremvisninger. Derudover var det muligt at følge en livestreaming hjemme ved computeren begge aftener.

- Den mulighed og opbakning er vi tilfredse med, påpeger Erik Andkær Pedersen. Det er et andet tidspunkt på døgnet, end vi er vant til, og vi var sent ude med invitationerne, da vi blev nødt til at afvente regeringens udmelding i ugen inden arrangementet. Så bare det, at vi har fået lov til at gennemføre, er vi meget glade for.

Ved de tidligere år har åbent hus aftenerne på Bramstrup Videncenter samlet 500-600 deltagere.

 

 

Læs også