bannerPos

Bioraffinaderianlæg indvies

Redaktionen

18-06-2019 16:52

På næste tirsdag, den 25. juni, indvies et nyt bioraffineringsanlæg, der forventes at blive centralt i udviklingen af en grøn, dansk proteinproduktion.

Det oplyser DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug, Aarhus Universitet

Samtidig holder universitetet en stor konference om cirkulær bioøkonomi.

- Omstillingen til cirkulær bioøkonomi rummer både et enormt erhvervsmæssigt potentiale og store gevinster for miljøet, klimaet og det bæredygtige samfund.

Konferencen, der hedder Circular Bioeconomy Days 2019, finder sted fra 25. til 27. juni på Aarhus Universitet i Foulum, Blichers Allé 20, 8830 Tjele.

Over 200 deltagere fra ind- og udland har tilmeldt sig konferencen.

Succes med nyt foldkoncept

Med nyt foldkoncept fravænnes en halv gris mere pr. so på Ulvehøjgaard ved Brørup, og de fravænnede smågrise vejer 1,6 kilo mere.

Forekomst af influenza har ingen sæson

Dyrlægerne hos Vet-Team anbefaler, at der tages prøver inden, vaccination mod influenza begyndes, men også med jævne mellemrum efterfølgende, for at se om det fortsat er den rigtige type, man vaccinerer imod.

Tag flere sorter ind

Hvedeforælder Finn Borum fra Sejet Planteforædling giver sit bud på, hvorfor man skal vælge sorter med forskellige dyrkningsegenskaber. Planteavler Esben Kappel benytter også denne strategi og glæder sig over udsigten til høje udbytter.

Ny presser i Danmark

Den nye bigballepresser, Kuhn LSB 1290iD, kører nu for første gang i Danmark.

Fendts Ideal 10-mejetærsker nærmer sig danske marker

IdealDrive – styresystemet uden rat - er en feature i Fendts kommende topmodel. De første mejetærskere fra producentens øverste hylde kommer til at køre tests i den europæiske høst i år. Danske kunder kan få en ny Ideal 10-maskine til 2021-høsten.

Rapsprisen stiger på trods af høstens kommen

Normalt falder rapsprisen under høst her i Europa. Det virker blot ikke til at blive tilfældet i år. I stedet presser den europæiske rapspris på for nye stigninger og det tyder dermed på, at rapshøsten i Europa ikke bliver for god i år.

Foretræk høst til den tidlige side

Landbonord anbefaler så tidlig høst som muligt.

Kornhøsten kører nemt

Kornet tørrer godt og vinterbyggen er mange steder snart i hus.
Side 1 af 1586 (31707 artikler)Prev1234567158415851586Next