bannerPos
Masser af flotte dyr i dyrskueringen på Det Sønderjyske Fællesdyrskue – her præsentationen af den store Holstein-gruppe ved skuet sidste år. Arkivfoto: John Ankersen

Fuld gang i forberedelserne til dyrskuet i Aabenraa

22-04-2019 06:33:04
Mange maskinudstillere har for længst booket plads, og flere kommer nærmest dagligt til for tiden. Også tilmeldingen af dyr er i fuld gang til Det Sønderjyske Fællesdyrskue 2019, der bliver skue nummer 60 i rækken.

Forår betyder gang i forberedelserne til sommerens dyrskuer. I år er det 60. gang, at Det Sønderjyske Fællesdyrskue byder velkommen på dyrskuepladsen i Aabenraa.
- Mange maskinudstillere har allerede booket stand på årets sønderjyske dyrskue, og listen over udstillere vokser nærmest dagligt, lyder meldingen fra tovholder på Det Sønderjyske Fællesdyrskue, Erik Nissen.
Sidste år var der omkring 170 stand-udstillere på dyrskuet i Aabenraa, og tilmeldingen indtil videre tyder på mindst lige så mange i år – og nok endda flere:
- Vi har en del nye udstillere, ud over alle de udstillere, der gennem årene har været faste udstillere på skuet, fortæller Erik Nissen, der løbende er i kontakt med potentielle udstillere, og generelt er glad for den store opbakning fra de mange udstillere.
Han oplyser samtidig, at han i år vil kunne tilbyde nogle af udstillerne endnu bedre standpladser, da nedrivningen af de gamle staldbygninger på dyrskuepladsen til fordel for lejede teltstalde og hestebokse, betyder, at dyrskuepladsen i det gamle stald-område kan udnyttes langt bedre.

Intet dyrskue uden masser af flotte dyr til bedømmelse i dyrskueringen. Frem til den 5. maj er der mulighed for at tilmelde dyr til Det Sønderjyske Fællesdyrskue.
Udstillere af malkekvæg, kødkvæg, heste, får og geder har mulighed for at få tilmeldt og deltage i bedømmelsen med professionelle dommere i konkurrencerne.
Som nævnt er det besluttet at nedrive de gamle staldbygninger på dyrskuepladsen i Aabenraa. I forbindelse med dyrskuet tilbydes der teltstalde til malkekvæget, mens får og geder placeres i folde i et telt. Og så er der hestene:
-  I år tilbyder vi som noget nyt hestebokse til både de små som større heste, oplyser Erik Nissen, der tilføjer at hesteboksene tilbydes til beskedne lejepriser.
Det Sønderjyske fællesdyrskue finder sted den 24. – 25. maj på dyrskuepladsen i Aabenraa. Se mere om Det Sønderjyske Dyrskue – både om skuet generelt og omkring tilmelding som stand-udstiller eller dyreudstiller -  på www.dyrskuet.dk.