Landbrugsstyrelsens Augustenborg-chef: - Vi er lykkedes

Chefen for Landbrugsstyrelsen, Jette Petersen, pointerede i sin tale under dyrskuefrokosten på Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa, at flytningen af styrelsen til Augustenborg fra begyndelsen blev mødt med en del skepsis. Men at man er trådt ind i et fællesskab i det sønderjyske, som har betydet, at opgaven er lykkedes.
Men dog ikke uden at man i starten skulle se hinanden lidt an, påpegede hun i sin tale:
- Der blev oprettet en støttegruppe i Sønderborg, hvor man fortalte, at der var også café latte i Sønderborg. Kan I huske det? Man mærkede det, mindede Jette Petersen dyrskuefrokostens gæster om.
- Der var mange fortællinger om, hvad vi alle sammen var for nogen, uanset hvor vi kom fra. Det fyldte faktisk rigtigt meget for mig personligt dengang. Jeg er selv fra Fyn, men har boet 30 år på Amager, men det gør mig ikke til »amar‘ kaner«. Jeg er fynbo, understregede Jette Petersen og fortsatte:
- Når vi er lykkedes, er det fordi vi fra hele landet er rykket sammen, og har sagt, at det her vil vi fandeme have til at lykkedes.
 

Stærkt fællesskab

Noget af det, der virkelig gjorde, at flytningen er lykkedes, er ifølge chefen, at alle har hjulpet til, og der har været fællesskab om opgaven på tværs af hele landet, hvor styrelsen har afdelinger.
- Men vi har ikke kunnet gøre det alene, forklarede Jette Petersen, der gjorde opmærksom på, at styrelsen er synlig i sønderjydernes øjne – modsat en placering i hovedstaden.
- Hvis man går ned af Nyropsgade i København på Vesterbro, er der ingen der spørger, hvordan går det, Jette, og skal vi ikke lige hjælpe jer. De ved slet ikke, hvem jeg er og hvem vi er.
- Men da vi skulle flytte herned, så skal jeg lige love for, vi virkelig blev en del af et stærkt fællesskab; kommunerne har bakket op og hjulpet os, lokale foreninger har opsat »københavnerbænke« på Augustenborg, så vi kunne føle os hjemme. Og folk skrev til os, at de havde et gæsteværelse og en seng, hvis vi kunne bruge det. Det har hjulpet os med at lykkes. Det har givet os energi.


Takkede Gråsten og landboforeninger

Hun takkede også Gråsten Landbrugsskole, som stiller op ved introduktionsdag for nye medarbejdere, og som underviser styrelsens nye medarbejdere i at møde landmændene.
- Det er også fantastisk med opbakningen fra de sønderjyske landboforeninger. Der har været masser af hårdt arbejde, men det har også været en stor fornøjelse at blive del af det her sønderjyske fællesskab, som for os i styrelsen har været med til at løfte opgaven, fastslog Jette Petersen.

Læs også