Når et dyrskue bliver aflyst

Mange måneders planlægning hos LHN omkring deltagelse på dyrskuet i år blev stoppet brat af Coronaen – men dyrskueskuekoordinator Henriette Andersen glæder sig til næste års skue

Glæde over et veloverstået skue, når sidste teltpløk er hevet op af jorden og teltet pakket sammen – i år bliver der ikke noget af den oplevelse hos LHN.

DYRSKUE - Når den sidste teltpløk er hevet op af jorden og alle vores sager igen på lageret, glæder vi os hvert år over nogle gode og travle dage på Det Sønderjyske Fællesdyrskue - bare ikke i år. Alle forberedelser stoppede brat i april, da det blev endeligt meldt ud, at skuet ikke kunne åbne pga. corona.

Sådan lyder det fra Henriette Andersen, LHN, der har koordineret det fælles dyrskueteltet for LHN og LandboSyd siden 2013.

-  Allerede i efteråret 2019 var jeg i gang med planlægning til skuet 2020, men med aflysning kom også annulleringer af ordrer til diverse leverandører og det har bestemt ikke været nogen sjov øvelse, siger Henriette Andersen.

-  Jeg er jo ikke den eneste som annullerer et telt eller aflyser indhentede tilbud og selvom dyrskue er en lille brik et stort spil, er der mange lokale leverandører, som ikke får en indtægt. Det er ikke rart at tænke på og især ikke fordi mine kontakter altid har ja-hatten på, forklarer Henriette.

-  Af de mange besøgende som kommer på dyrskuet er rigtig mange fra byen og her er det landboforeningernes chance for at fortælle om de glæder og bekymringer bonden har. Vi har en god mulighed til at vise landbrugserhvervet frem med vores fortælling, men ikke i år og det er rigtig ærgerligt, slutter Henriette, som glæder sig til dyrskuet 2021.

jba

Læs også