bannerPos
Gummigulvet leveres til gangarealer, 25 mm. tyk, og opsamlingspladser, 16 mm. tyk.

Staldmæglerne præsenter ny type gummigulv

16-05-2019 07:32:43
Magellan selvdrænende gummigulv giver rene og sunde klove, komfort og sikkerhed, garanterer Staldmæglerne A/S, der er blandt udstillerne og præsenterer den nye type gummigulv på Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa.

Staldmæglerne A/S lancerer Magellan gummigulv – et aktivt, selvdrænende gummigulv med længdegående riller, hvori væske opsamles, således at køernes klove hæves over den bakteriefyldte væske og derved får tørre/rene klove.
Gulvet samarbejder med skraberen, hvorpå der monteres ”gummi-fingre”, som skraber rillerne i gulvet - der skrabes hver anden time.
Gulvet er samtidig eftergivende og med en skridsikker overflade, hvor køerne står godt fast og føler sig sikre – man ser endda, at køerne løber på gangarealer, uden at der sker udskridninger. Færre udskridninger højner også arbejdssikkerheden for landmanden.

Formindske miljøpåvirkning
Som endnu et punkt på plussiden er det selvdrænende gummigulv med til at formindske miljøpåvirkningen, idet gulvet bidrager til en lavere ammoniakfordampning.
Kort sagt er MAGELLAN- gummigulv medvirkende til at forbedre dyrevelfærd, landmandens økonomi, arbejdsmiljø samt miljøpåvirkning – og det i samme produkt.
Med det selvdrænende gummigulv nedsættes antallet af digital dermatitis tilfælde samtidig med, at såleknusninger reduceres. Dette er som følge af tørre og dermed sundere klove. Landmanden, fra Staldmæglernes ”referencestald” oplyser, at tilfælde af digital dermatitis er reduceret med 40-50 procent.
Den øgede velfærd betyder lavere omkostninger, til dyrlæge og klovbeskærer, samt sunde køer, som producerer mere mælk og har en længere levetid. Dette er god økonomi.

Billeder fra Det Sønderjyske Fællesdyrskue 2019