Klar til fagligt, spændende og sjovt dyrskue i Ribe

De sidste forberedelser er i gang til dette års Ribe Dyrskue, der finder fredag den 27. juli

Udstillerne har trænet og klargjort dyr, og godt 100 udstillere på dyrskuepladsen er i gang med at udvælge, hvad de vil præsentere rundt omkring på standene og i teltene.
Dyrskuepladsen i Ribe vil summe af liv, når årets dyrskue finder sted fredag den 27. juli. Godt 100 erhvervsudstillere og 75 dyreudstillere udgør årets skue, hvor der dagen igennem vil være masser at se og opleve.
Skuet åbnes kl. 9.00 ved formand for Sydvestjysk Landboforening, Niels Chr. Laursen. Det sker samtidig med at de første dyr kommer i ringen til bedømmelse.
 

Masser af underholdning

Om formiddagen er der mulighed både sjov og forskellig underholdning. De firbenede vil underholde i form af grisevæddeløb og kaninhop.
De tobenede vil dog også komme i aktion i forbindelse med Ribe Dyrskues helt egen traditionsrige specialitet – nemlig VM i Gummistøvlekast.
Alle tre ting gentages om eftermiddagen, hvor verdensmesteren findes og kåret i sidstnævnte.
 

Topdyr i ringen

Et af højdepunkterne i forbindelse med dyrskuet er fra kl. 12.00 hvor de bedste dyr kåres efter en faglig vurdering af dommerne. Malkekvæg, kødkvæg, heste, får og geder vurderes alle af dommerne.
Det følges op af den spændende interbreed-konkurrence for kødkvæget, hvor de bedste dyr på tværs af racerne findes.
I forbindelse med Ribe Dyrskue er det vigtigt også at fremhæve det traditionsrige børnedyrskue, hvor de mindste udstillere præsenterer alt fra husdyr til kæledyr.
Der vil også være mulighed for at se mønstringskonkurrencer for både juniorer og voksne i forbindelse med kvæg og heste.
Og kan man bare ikke få nok af heste, er der mulighed for at opleve en flot hesteparade i ringen.
Ribe Dyrskue finder sted fredag den 27. juli fra kl. 9.00 – 16.00 på dyrskuepladsen i Ribe.

Læs også