De røde traktorer ruller ud fra Viborg mod Hobro

Sørensen og Lynggaard A/S, Viborg, er igen i år at finde på skuet i Hobro. Blandt andet med en Case Maxxum 145 CVX.

Det er snart ved at være en fast tradition, at Sørensen og Lynggaard A/S deltager på Hobro Dyrskue, og i år er ingen undtagelse.
- Hobro er et godt lille dyrskue for os. Vi møder både de nye og vores lokale kunder, fortæller salgschef Allan Betzer, som synes at skuet medvirker til, at virksomheden kan møde sine kunder på et neutralt grundlag til en uformel maskinsnak.

Salg af maskiner

2017 var et godt år for Sørensen og Lynggaard. Der blev solgt en hel del traktorer og maskiner – både nye og brugte.
I år ligger virksomheden ikke skjul på, at det er gået lidt mere stille for sig.
- Det er altid sådan at der bliver købt mange maskiner i forbindelse med Agritechnica i Hannover. Mange vil gerne vente med at handle til der. Derfor havde mange allerede købt ind til 2018-sæsonen inden årsskiftet, fortæller Allan Betzer. 
Det, sammen med en generel mangel på arbejdskraft rundt omkring i samfundet, har også gjort at maskin-lagrene er blevet tømt ude i verden, hvilket har medført en lang leveringstid på flere maskiner.
- Vi har en kunde, som bestilte en ny minilæsser i marts, og den kommer først nu, siger han.
- Derfor er det også nu, man skal overveje om man skal have lavet nye maskin-investeringer til foråret 2019, fastslår han.

Allround traktor

Og måske står man lige og mangler en allround læssetraktor. En Case Maxxum 145 CVX.
- Det er en maskine med fire cylindre og CVX, altså trinløs transmission. Den har 145 heste, som booster til 175 hestekræfter, fortæller Allan.
En traktor, som har været populær siden den kom frem, både i den trinløse transmission og i de to andre modeller. En standart model og en med, hvad Allan kalder »semi power shift«. 
CVX-modellen vises på Hobro Dyrskue med en LRX 150 frontlæsser.

Tipvogn med roll-over boogie

På standen ved Sørensen og Lynggaard vil man også kunne møde 50 års jubilaren Joskin.
En 22 kubikmeters Joskin Trans-Cap tipvogn, som med kornsider kan rumme 4 kubikmeter mere.
- Den kan faktisk udvides, så den kan rumme 7,8 kubikmeter ekstra, siger Allan Betzer.
Vognen er med »roll-over boogie«, som giver vognen et lavere tyngdepunkt, som gør den mere behagelig at køre med på ujævne strækninger, bump og huller.
Vognen leveres med en rude i forsmækken, fransk bagsmæk og affjedret træk. 

Lover næsten godt vejr

Sørensen og Lynggaard tør næsten godt love at der bliver godt vejr på skuet i Hobro. Allan Betzer har erfaret, at hver gang han deltager, regner det, så i år sender han sælgeren Aksel Pedersen, som omvendt kun har været på Hobro Dyrskue i godt vejr. 
 

Læs også