Kosttilskud på Landsskuet

Erik Andersen fra Kjellerup købte i september sidste år kosttilskud, som skulle hjælpe på et par slidte knæ. Alligevel skulle han have et skub for at tage det ud af skabet og begynde at spise det. I dag er det blevet en del af dagligdagen og han kunne ikke forestille sig at holde op.

KOSTTILSKUD Erik Andersen blev allerede fra barnsben bidt af landbruget, og drømmen om 100 køer og 100 hektar jord. I 1987 blev det en realitet med købet af Søndergård ved Kjellerup.
Dengang var han 27 år og i dag er han 58. Indtil år 2000 malkede han i den gamle bindestald og det har sat sit præg på knæene. 
- Jeg har i mange år, siden jeg var helt ung, haft knæproblemer, med et hævet, tykt, ømt og slidt knæ. Jeg gik til læge med det og fik en scanning, som ikke så særlig lovende ud, idet der ikke er meget brusk tilbage, og samtidig fik jeg besked om, at jeg var for ung til at få et nyt knæ. Jeg skulle blot tage nogle smertestillende piller, fortæller Erik Andersen.

Hjælp til slidte led

Et årsmøde i raceforeningen fik Erik Andersen i forbindelse med Kirsten Bak Hansen, som udstillede sine kosttilskudsprodukter.
- Jeg har set alt for mange landmænd, der bliver slidt ned, og landmanden skal nok sørge for at tage sig af sine dyr, men hvad med ham selv? Derfor vil jeg gerne gøre en forskel for alle dem, der er på vej til at blive nedslidt, eller allerede er blevet det – og det kan jeg gøre ved at tilbyde nogle naturlige byggesten til kroppen, som proteinstoffet kollagen »Aktiv« og udtræk fra blæretang »Yumi« for at nævne et par af produkterne sammen med de daglige vitaminer og organiske mineraler i en form som kroppen kan optage, fortæller Kirsten, som driver virksomheden Sundhedsshoppen.
Erik Andersen tog hjem fra årsmødet med produkterne, som han nu skulle til at spise. Egentlig i første omgang på grund af en øm og overbelastet akillessene.

Produkterne kom ud af skabet

Men produkterne fik pænt plads i skabet, og der blev de stående.
- Der gik nogen tid, før jeg tog mig sammen til at gå i gang med at spise de produkter, som jeg havde fået med hjem fra årsmødet. Men Kirsten ringede til mig og ville høre hvordan det gik – og så måtte jeg med skam bekende, at jeg ikke var startet. Det kunne hun ikke forstå, fordi produkterne virker jo ikke, hvis de ikke indtages, griner Erik.
Herefter gik han i gang.
- Det var jo godt at Kirsten skubbede mig i gang med at spise produkterne, idet jeg efter en måneds tid med fuld dosis, hvor jeg fulgte den vejledning, jeg havde fået af Kirsten, ja så havde det meste af hævelsen fortaget sig og jeg havde ikke ondt i mine knæ længere, siger Erik.
Men ikke nok med det.
- Jeg har simpelthen fået så meget mere energi og kan blive ved uden at blive træt, så det synes jeg, er en rigtig god sidegevinst af at tage produkterne.
Erik tager stadig »Yumi« dagligt, fordi han føler, at det giver ham energi. Og så tager han »Aktiv« tre gange om ugen.
- Så kører det – og det vil jeg blive ved med, slutter Erik Andersen, som selv udstiller køer på skuet, mens Kirsten Bak Hansen holder sig til kosttilskudsprodukterne, som udstilles i teltet »Mad for alle«
Erik Andersen byggede i 2000 ny kostald med malkerobotter.
 

Læs også