Østjysk dyrskue for hele familien

Det Østjyske Dyrskue lægger op til to festlige dage i Horsens

den 15. og 16. juni

Gårdbutikkerne er populære i forbindelse med dyrskuet i Horsens.

Ud over dyr og maskiner bliver der underholdning, show og hygge for hele familien på Det Østjyske Dyrskue i Horsens den 15. og 16. juni.

Dyrskuet er arrangeret af Foreningen Land & By ØSTjylland, og herfra lægges der vægt på, at dyrskuet er en rigtig familiebegivenhed med noget for alle aldre.

Der bliver masser af aktivitet på pladsen over de to dage. Der bliver opvisning ved ”Save Niels”, der med sin motorsav fremtryller figurer i træ, MotoCross-opvisning, ponyridning for børn og bagagerumsmarked om lørdagen.

Der arrangeres også malkekonkurrence mellem udstillere, hvor det gælder om hurtigst at få mest mælk i spanden - og grisevæddeløb. Det har de senere år været et populært indslag, som har samlet masser af mennesker på den særligt indrettede tribune, hvorfra man har et godt overblik.

Populære gårdbutikker

Traditionen tro bliver der også hesteopvisning, i år med med Friesere og Haflingere, og der bliver fremvisning af traktorer fra Ferguson Museet i Skjold, hvorfra ejeren, Henrik Nielsen, også vil præsentere sin bog om ”Lille Grå”.
Landbrugets Stand kommer igen i år med en række aktiviteter, bl.a. minigården fra Beder Landbrugsskole, hvor man kan komme helt tæt på køer, kalve, grise og andre dyr. På standen er der en lang række forskellige aktiviteter og en konkurrence, hvor man kan vinde en minipedaltraktor.

Gårdbutikkernes fælles udstilling er også blevet en tilbagevendende begivenhed på dyrskuet. Det store telt blev sidste år besøgt af rigtigt mange mennesker, der var interesserede i de lokalt producerede kvalitetsfødevarer – og hvad gårdbutikkerne ellers havde taget med på dyrskue, f.eks. kunsthåndværk og andet spændende.

Dyr er omdrejningspunkt

Dyrene er fortsat omdrejningspunkt for arrangementet, og dyrskueforeningen er glade for at kunne invitere folk ud på pladsen, hvor de kan komme på helt tæt hold af køer, heste, får og geder. Hertil kommer mindre dyr som fjerkræ, kaniner, katte samt børnedyrskuet.
Maskinudstillingen, som også omfatter mange forskellige serviceydelser og forskellige standudstillere, er også en meget vigtig del af dyrskuet. I år har Danish Crown efter nogle års pause igen meldt sin ankomst, og de lover bl.a. stegt flæsk.

I år har dyrskueforeningen ændret lidt på den måde, udstillingen bygges op på. Det bliver nu gjort muligt at købe sig ind på mindre stande til en billigere pris. Mange gerne vil have en lille stand på dyrskuet, og det åbnes der op for i håb om, at det kan medvirke til spændende og varieret udstilling med både små og større udstillinger.

Ved den traditionsrige dyrskuefrokost fredag bliver det Bent Claudi Lassen, tidligere formand for Danske Slagterier, der holder årets tale.
Foreningen Land & By ØSTjylland vil således igen i år gøre dyrskuet i Horsens til en begivenhed, der har noget for enhver smag og kan trække mange mennesker fra både by og land. Formålet er at vise, hvad landbruget står for og samtidig gøre dyrskuet til en festlig begivenhed.

Tilmelding inden 15. maj

Alle dyr kan meldes til fra nu og frem til den 15. maj. Mange har allerede tilmeldt sig standudstillingen med maskiner og forskellige serviceydelser, og dyrskuesekretariatet tager stadig mod tilmelding.

Entré til dyrskuet er som sidste år 75 kr., og det er gratis for børn under 15 år at komme ind på pladsen.
Yderligere oplysninger kan fås ved skuets formand, Peter Søgård Mortensen, samt dyrskuesekretariatet v. Anne-Marie Kjær. Læs mere om Det Østjyske Dyrskue på www.dyrskuet-horsens.dk.

Læs også