Indsatsplaner for drikkevandet hang som en truende sky over OSL-generalforsamling

Aarhus Kommune agter at forbyde brug af pesticider på 5.000 hektar god landbrugsjord ud af kommunens i alt 12.000 hektar, oplyste rådmand Gert Bjerregaard (V).

Som på generalforsamlinger i alle andre landboforeninger var der onsdag glæde over et godt år i 2017 i Landboforeningen Odder-Skanderborg. Men glæden var overskygget af ængstelsen for, at Aarhus Kommune skal komme ud som vinder i kampen om drikkevandsboringerne i Beder, hvor ni landmænd med bistand fra Landbrug & Fødevarer har påklaget et forbud mod at bruge pesticider på deres marker til Miljø- og Fødevareklagenævnet.Som gæst oplyste Venstres byrådsmedlem, Gert Bjerregaard, fra talerstolen, at forvaltningen og det politiske flertal i Aarhus Kommune har mere vidtgående planer om pesticidforbud, end det har været offentligt fremme.Forvaltningen planlægger at udstede sprøjteforbud på 5.000 hektar god landbrugsjord ud af de 12.000 hektar marker, der er i kommunen, såfremt kommunen får medhold i klagenævnet og senere i retten, som Landbrug & Fødevarer er parat til at gå videre til i tilfælde af et nederlag.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i to måneder til prisen for én. Dette abonnement giver fuld adgang til indhold på www.effektivtlandbrug.dk og e-avisen hver dag.

Læs også