Overskud hos KHL før generalforsamling

Onsdag den 14. marts holder Kolding Herreds Landbrugsfornening generalforsamling. Og det kommer efter alt at dømme til at foregå i en positiv atmosfære. For det går godt blandt foreningens medlemmer, og samtidig er der også sorte tal på bundlinjen hos KHL.

Der er stor efterspørgsel på KHL’s rådgivningsforretning, og omsætningen steg med 7 procent i 2017 til 49 millioner kroner. Foreningen kan på generalforsamlingen præsentere et resultat på 846.000 kroner. Dermed har KHL nået sit mål om, at overskuddet skal være mellem 1 og 2 procent af omsætningen.
 
- Vi kan absolut være tilfredse med regnskabet, og det var i det hele taget en positiv oplevelse af være landmand i 2017. Landbrugspakken gjorde det muligt at gødske optimalt, det smittede af på væksten, og de fleste landmænd i KHL’s område fik trods en våd sommer høsten i hus på fornuftig vis.
 
Både svine- og mælkeproducenter oplevede spiselige afregningspriser, og selvom kreditgiverne er flittige til at tage deres del af kagen, var 2017 et godt år, siger formand for KHL, Hans Damgaard.
 
Tilpasning til virkeligheden
 
Alt er dog ikke 100 procent rosenrødt, fortsætter han.
 
- Vi er traditionelt udfordret på flere fronter. Vejret har været en barsk modstander det seneste halve års tid, og vi oplevede sidste år, hvordan medier forsøgte at splitte landbrugsproduktionen og dermed landmændene i to skarpt adskilte grupper – »økologi« og »konventionel«. Heldigvis forstår vi at holde sammen i landbruget, og i KHL er vi på forkant, når det gælder tilpasning, siger Hans Damgaard og hentyder til, at KHL’s bestyrelse efter generalforsamlingen onsdag d. 14. marts hos KHL vil være reduceret med ét medlem. Det er en følge af vedtægtsændringen på sidste års generalforsamling, da det blev besluttet af reducere bestyrelsen fra 12 til nu ti medlemmer.
 
- Vi må erkende, at der bliver stadig færre og færre landmænd. Den udvikling skal vi naturligvis tilpasse os, og det afspejler sig nu i en mindre bestyrelse, siger Hans Damgaard.
 

Læs også