bannerPos

Intensive planteavlsmøder inden forårstravlheden

08-03-2019 17:23

Agrovi inviterer på tirsdag til to intensive planteavlsmøder i henholdsvis Maribo på Lolland og Hørve i Nordvestsjælland.

Hermed er der lejlighed til at få den sidste nye viden, inden forårstravlheden for alvor tager fat. Programmet er sammensat, så der på få timer både gives mere langsigtet inspiration og nyttige råd, der kan bruges med det samme.

På møderne går Agrovi i dybden med fordele og forskelle på dyrkningssystemerne (pløjning, pløjefri og conservation agriculture), og præsenterer resultater fra projektet Grønne Marker og Stærke Rødder, ligesom der ses nærmere på den gødningsmæssige værdi af de flotte efterafgrøder i 2018.

Bundlinjen er også i fokus, og her får deltagerne indsigt i hvad og hvilke prioriteringer, der bringer de bedste planteavlere i front.

 

Hyld landbruget for at optimere biomassen

Planteavlerne bør ikke finde sig i, at energisektoren render med hele gevinsten i klimaregnskabet, siger Søren Ilsøe, konsulent i Agrovi.

Nyt notat beskriver oprindelsen af PRRS-varianten hos Hatting

Seges Svineproduktion beskriver i et nyt notat den nye variant af PRRS1 og resultatet af de undersøgelser der er gennemført for at sporer oprindelsen af virusset der smittede Hattings ornestation ved Horsens.

Anerkendt i samfundskontrakten

- Moderniseringsstøtten til nybygning af moderne slagtesvineanlæg er samfundets anerkendelse af vores bidrag til samfundsøkonomien og beskæftigelsen, siger Lars Jensen, Stensager Svin.

Billigere stipladser til slagtesvinene

»Konceptstalden« er ifølge Seges Svineproduktion, et billigere, men produktionssikkert bud på et alternativ til den traditionelle slagtesvinestald.

- Er vi da virkelig så ulandsbetragtet, at en ansøger ikke vil bo med os

At lederen af Landbrugsstyrelsen i Augustenborg har tjenestested i København fører nu til, at Venstre indkalder både finansminister og fødevareminister til åbent samråd. Landboformand undrer sig også.

Brokgrise hædres med særbehandling

Det irriterer Lars Jensen, Stenager Svin I/S nær Aars i Himmerland, at man bruger udtrykket sygestier, når brokgrisene reelt er raske grise, der blot kræver særlig opmærksomhed, lidt mere plads og ekstra halm.
Side 1 af 1773 (35448 artikler)Prev1234567177117721773Next