bannerPos

Agromek samarbejder med svensk stor messe

Henning K. Andersen

13-03-2018 11:43
De to landbrugsmesser Agromek og Borgeby Fältdagar lancerer nu et nyt samarbejde på tværs af landegrænserne.
Når den store svenske messe Borgeby Fältdagar afholdes i slutningen af juni, kommer en busfuld danske landmænd på besøg. Det skyldes et nyt samarbejde mellem den svenske messe og danske Agromek.
De to messer starter et fælles projekt, der skal få flere professionelle landmænd fra henholdsvis Danmark og Sverige til at besøge messen i nabolandet.
 
Vil bygge et dybere samarbejde
 
Turene til de to messer, der finder sted i Borgeby nord for Malmø og i Herning, bliver markedsført og arrangeret fra de respektive lande. Altså arrangerer de i Sverige en fælles tur til Agromek og omvendt.
Andreas Mårtensson, messeansvarlig for Borgeby Fältdagar, siger om det nye initiativ:
 
- Vi synes, det er en perfekt måde at tilbyde svenske landmænd muligheden for at følge med os til den velorganiserede messe, Agromek, i Herning i november 2018. De besøgende får dermed mulighed for at besøge de to største henholdsvis indendørs- og udendørsmesser i Skandinavien for professionelle landmænd. Vi håber, at dette blot er begyndelsen på et langt og dybere samarbejde til gavn for både udstillere og besøgende på Borgeby Fältdager og Agromek.
 
Claus Hermansen (billedet), direktør for Agromek, glæder sig over det nye samarbejde med Borgeby Fältdagar.
 
- Vi ser meget frem til, at samarbejdet udvikler sig over årene. Nu starter vi med at sende en bus med danske gæster til Borgeby til juni. Det er vigtigt at vise de danske og svenske landmænd, at der er to stærke messer i Norden, som man bare skal besøge, hvis man som professionel landmand vil vide, hvad der rører sig i agroindustrien, siger Claus Hermansen.
 
Borgeby Fältdager afholdes 27.-28. juni 2018, mens Agromek finder sted fra den 27. til den 30. november i år.

Vi herude skaber velfærds-grundlaget

Vi vil gerne producere og bidrage til en sund økonomi, men vi har brug for, at vilkårene for landbruget forbedres markant, påpeger næstformanden for Landbo Syd.

Hestebønner har erstattet soja

Mælkeproducent Martin Agesen, Vestervig, prøvede for første gang at dyrke og fodre med hestebønner sidste år til sine økologiske malkekøer. Ser man bort fra tørken, blev det en så stor succes, at hestebønnerne nu er en fast del af foderplanen.

Nordjyske landmænd vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Landbrugets indtægter faldt med 21 procent sidste år

Selvom tørken gjorde ondt sidste år, blev landbrugets resultat bedre end i 2015 og 2016, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Både økologisk og konventionelt landbrug skal omstille til klimaneutralitet

Både økologisk og konventionel drift er udfordret i forhold til klimaaftrykket. Begge skal omstille til klimaneutralitet, og det skal gå stærkt, skriver Michael Minter fra Concito i en replik til Jens Iversen, Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1545 (30888 artikler)Prev1234567154315441545Next