Vil gøre noget for sikkerheden i fremtiden

Det skal være mere sikkert at gå på arbejde for landmænd i fremtiden. Det er ideen bag det kursus i sikkerhed, der afvikles på Grindsted Landbrugssskole for unge mellem 13 og 16 år i weekenden 9. og 10. marts.

19-årige Mathias Osmundsen, der går på landbrugssskolen, er en af oplægsholderne på kurset. Han er for tiden i praktik på en kvæggaard.
 
- Selvom jeg er ret ung, så har jeg allerede nogle erfaringer, som jeg kan give videre til de skoleelever, som arbejder på en gård i fritiden. Jeg har selv hjulpet til på min fødegård efter skoletid, og kan huske hvordan jeg ind i mellem gjorde nogle uhensigtsmæssige ting i mit arbejde. Jeg håber, at jeg med mine input kan hjælpe, så de undgår at slide sig selv op eller få skader, når de arbejder, siger han i en pressemeddelelse.
 
Han har tidligere vundet en konkurrence med en film, der omhandlede netop sikkerhed i landbruget.
 
- Vi var to elever, som satte fokus på, hvordan man løfter og arbejder smartest, så man ikke ødelægger sin krop. Vi ville vise, at det bedste er at bruge maskinerne i stedet for at bruge kroppen. Og i de tilfælde, hvor man ikke kan bruge en maskine, så er det vigtigt, at løftestillingen er korrekt, fortæller Mathias Osmundsen.
 
Kurset er åbent for elever, der har fritidsarbejde i landbruget. Tilmelding skal ske senest 2. marts til skolen eller via mail til lotte.mikkelsen@grindls.dk.

Læs også