Rejsegilde for Kornets Hus

Tirsdag blev Danmarks kommende videns- og inspirationscenter om korn og madkultur, Kornets Hus, fejret ved et velbesøgt rejsegilde.

Tirsdagens blev der holdt rejsegilde for Kornets Hus syd for Hjørring.

Kornets Hus sætter fokus på korn som råvare i sund ernæring og fortæller samtidigt om kornets historiske, samfundsmæssige og kulturelle betydning. Ud over kursuslokaler vil huset rumme involverende formidlingsaktiviteter, skoletjeneste, bageri, køkken og café med butik. Arealerne uden om huset vil også blive inddraget i centrets aktiviteter og formidling.

Knap 28 millioner kroner er der de seneste år blevet indsamlet og bevilget til husets etablering af aktører som blandt andre Foreningen Realdania, Nordea-fonden, Hjørring Kommune. Og fra årsskiftet 2019/20 vil det mere end 500 kvadratmeter store center stå klar til at tage imod besøgende.

Målgruppen tæller alt fra madglade børnefamilier over skolebørn og studerende til professionelle bagere og andre fagfolk. Projektet realiseres nu oven på hele 15 års idéudvikling, forarbejde og fundraising.

Kornets Hus er tegnet af Reiulf Ramstad Arkitekter, en af Norges mest anerkendte tegnestuer, der bl.a. flere gange er nomineret til den prestigefyldte Mies van der Rohe Award. Kornets Hus bliver tegnestuens første byggeri i Danmark.

- I en tid hvor der på en gang er fokus på det nordiske køkken, men også på fødevareetik og -forbrug er det særligt spændende at være med til at skabe et stykke arkitektur, der understøtter en stor og væsentlig del af danskernes kultur, sagde arkitekt Reiulf Ramstad.

Læs også