Fynsk rabarber-dominans

Ud af landets areal med rabarber på 77 hektar, ligger hele 69 hektar på Fyn. Arkivfoto

En ny opgørelse viser, hvilke kommuner der har de største arealer med sommerens spiselige favoritter. Sjællænderne har flere førende bær-kommuner, jyderne har kartoffelkommunen, mens Fyn har sat sig tungt på rabarberproduktionen. Det oplyser Landbrugsstyrelsen.

Skal der dansk rabarber på sommermenuen er Faaborg-Midtfyn Kommune med stor sandsynlighed leverandøren. Her ligger nemlig knap halvdelen af landets samlede areal af rabarbermarker.

Og lægger man hele øens rabarbermarker sammen, kan man for alvor tale om en fynsk rabarber-dominans. Ud af det samlede areal på 77 hektar med rabarber, har Fyn hele 69 hektar.

Faktisk løber Fyn med flere førstepladser. Assens Kommune har det største areal med jordbærmarker og Odense Kommune har det største areal med tomater. Men især jordbærmarkerne er mere jævnt fordelt over hele landet, så det er på rabarberområdet, at øen for alvor dominerer.

På Landbrugsstyrelsen hjemmeside kan man finde hele listen der viser, hvilken kommune, der har det største samlede areal for de enkelte afgrøder.

Læs også