Stor interesse for pløjefri dyrkning

Indtil videre har der været flere hundrede gæster til FRDKs Åben pløjefri mark, der har været afholdt fem steder. Blandt andet hos Bent Jepsen i Gredstedbro i samarbejde med Landbrugsrådgivning Syd.

45 landmænd valgte at bruge en eftermiddag på at lære mere om pløjefri dyrkning, da FRDK i samarbejde med Landbrugsrådgivning Syd inviterede til Åben pløjefri mark hos Bent Jepsen i Gredstedbro.

Arrangementet var det tredje af i alt fem rundt omkring i landet, og indtil videre har 185 landmænd taget imod tilbuddet om at komme ud at se et pløjefrit landbrug og få landmandens og konsulentens bud på, hvad det kræver at komme i gang.

- Vi kan godt mærke en stigende interesse for vores dyrkningssystemer, men tilslutningen har været helt overvældende, siger formand for FRKD, Henrik Terp.

Gode råd til at komme i gang

Bent Jepsen fortalte deltagerne, hvordan han kom i gang med det pløjefri system, og i marken gav planteavlskonsulent Søren Wind, Landbrugsrådgivning Syd gode råd til, hvad man skal gøre, når man vil i gang.

Projektchef hos FRDK, Hans Henrik Pedersen, fortalte om, hvordan man bruger efterafgrøder i marken, og hvilke fordele det giver.

Åben pløjefri mark har den seneste uge fundet sted i Gadbjerg og Ulstrup.

Læs også