Corteva lancerer ny biostimulant til afgrøder

BlueN er et nyt biologisk middel, som hjælper afgrøderne med at optage yderligere kvælstof fra atmosfæren.

Arkivfoto

Corteva Agriscience har lanceret biostimulanten BlueN i Europa som en del af deres portefølje af biologiske produkter.

Det gør den globale virksomhed ifølge dem selv for at imødekomme efterspørgslen efter flere bæredygtige produkter til landbruget. 

BlueN er baseret på en endofytisk bakterie ved navn Methylobacterium symbioticum, som samarbejder med planten og sikrer planten et tilskud af supplerende kvælstof fra atmosfæren. Bakterien optager kvælstof fra luften, som efterfølgende omdannes til glutamin, en vigtig byggesten i plantens vækst og udvikling.

Den nye teknologi øger ifølge virksomheden blandt andet planternes vitalitet i en lang række af de afgrøder, der dyrkes i landbruget. BlueN er allerede med stor succes blevet introduceret i Tyskland, Frankrig, Belgien, Holland og andre europæiske lande. Produktet vil være anvendeligt i en lang række afgrøder, herunder i korn, raps, majs og kartofler. 

Stigende efterspørgsel

- Vi lancerer BlueN som svar på den stigende efterspørgsel, der er efter bæredygtigt dyrkede afgrøder, fra de nordiske og baltiske forbrugere. Som en global forsknings- og udviklingsvirksomhed udbyder Corteva Agriscience løbende nye og innovative produkter til landbruget. Her er endnu et produkt i rækken af nye produkter med en naturlig oprindelse, som kan anvendes sideløbende med vores konventionelle plantebeskyttelse, siger Lars Dinesen, regionsdirektør og leder af Corteva Agrisciences Biologiske produktgruppe i Nordeuropa.

- BlueN kan hjælpe landmænd med at opretholde produktionen og afgrødekvaliteten i en virkelighed med udsigt til lavere N-kvoter og omskiftelige klimabetingelser. Lanceringen af BlueN øger vores udbud af innovative biologiske produkter, som understøtter produktionen af afgrøder dyrket på en bæredygtig måde, siger Lars Dinesen.

- Lanceringen af BlueN er endnu et skridt fremad i Cortevas voksende portefølje af biologiske produkter. I Corteva er vi dedikerede og satser massivt på at udvikle nye og innovative produkter til det moderne landbrug herunder også biostimulanter, biologiske bekæmpelsesmidler og feromonprodukter med en efterprøvet og forudsigelig effekt, afslutter han.
 

Læs også