Markedsanalytikere: Landmanden har krav på at kende sin pris på såsæd

AgroMarkets har undersøgt grovvaremarkedet og mener at have fundet frem til niveauet på efterårets såsæd for både raps og korn.

Spørger man hos markedseksperterne hos AgroMarkets, så holder uro på kornmarkedet grovvarefirmaerne tilbage med hensyn til at sætte prisen på efterårets såsæd. Både for raps og korn.

- Som køber af såsæd risikerer du derfor at blive mødt med beskeden om, at det ikke er muligt at fastsætte en pris lige nu. Du kan dog sagtens reservere, så du sikrer sig de gode sorter, og så fastsættes prisen senere, lyder det fra AgroMarkets.

- Det skal du selvfølgelig ikke finde dig i, for naturligvis skal du kende prisen på dine varer, inden du køber dem, siger markedsanalytiker Henrik Mulvad Madsen.

Få lavet udbudsmateriale

Han har derfor sat sig for at undersøge markedet. Og det har gjort, at han nu har prisniveauerne for efterårets såsæd på korn og raps, lyder meldingen.

- Vi har skrevet om niveauerne i vores markedskommentar på hjemmesiden, men det er selvfølgelig ikke gjort med at kende priserne. Man skal også finde ud af, hvor man kan få dem, siger Henrik Mulvad Madsen.

Han anbefaler derfor, at man som altid får lavet et udbudsmateriale over arter og sorter, der skal bruges på bedriften. Og med en forventet dato for levering. At man søger bredt i markedet og husker at spørge leverandører, man måske ikke bruger til daglig.

- For så kan det godt lade sig gøre at få priser hjem på såsæden. Fragten er oftest inkluderet i prisen, så afstanden til leverandøren er ikke afgørende, lyder anbefalingen.

Læs også