Nye ensileringsmidler giver kontrol over kvaliteten

Lallemand introducerer Magniva-ensileringsmidler til det danske marked – midler, der skal give yderligere kontrol over ensilagekvaliteten af afgrøderne

- Vi er glade for at bringe MAGNIVA ensileringsmidler på markedet for at hjælpe producenterne med at tage kontrol over deres konservering af grovfoder, lyder det fra Mai-Brit Voss – hér fotograferet ved en tidligere lejlighed, hvor hun er i gang med at tage stakprøve af en majsensilage. Arkivfoto

AFGRØDEHÅNDTERING Lallemand Animal Nutrition har netop præsenteret Magniva, en helt ny produktgruppe af ensileringsmidler. De kommer med en avanceret teknologi, der, ifølge Lallemand, giver mulighed for at få kontrol over ensilagekvaliteten.

Magniva produkterne indeholder den nyopdagede og patenterede mælkesyrebakteriestamme Lactobacillus hilgardii CNCM I-4785, der i kombination med Lactobacillus buchneri NCIMB 40788 sætter nye standarter for stabilitet og tidlig åbning af ensilage.

Dén kraftfuldebakterie-duo i Magniva-Platinum produkterne, giver markante forbedringer til ensileringsprocessen samt stabilitet efter kun 15 dage – alt i mens den langsigtede stabilitet også forbedres.

 

Forsøg viser reduceret spild

Det er bekræftet i 12 uafhængige forsøg verden over. Forsøgene har vist at denne kombination reducerer spild, grundet gær og skimmel, samt reducerer tørstoftab. Alt i alt får man kontrol over ensilagekvaliteten, reduceret spild og fleksibilitet angående åbningstidspunkt. 12 uafhængige forsøg verden over har bekræftet, at denne duo er den rette kombination.

- Det er vigtigt at kontrollere produktionsomkostningerne på en gård for at styrke bundlinjen, siger Mai-Brit Voss - Ensileringsmidler, Lallemand Animal Nutrition.

- Ensilage af høj kvalitet spiller en betydelig rolle i produktionen. Magniva Platinum-ensileringsmidler giver producenterne et nyt værktøj til at hjælpe dem med at levere ensilage af høj kvalitet, fortsætter hun.

 

Ensilage vigtig i kvægfodringen

Ensilage udgør den største andel af foderet til malkekøer, og op til 15 procent af ensilagen kan gå tabt ved dårlig ensilering og iltning efter åbning - en omkostning, der ofte undervurderes.

- Magniva-ensileringsmidler hjælper producenter med at forstørre værdien ved at maksimere ensilagekvalitet, stabilitet og dermed styrke bundlinjen på gården, siger Mai-Brit Voss.

Magniva vil erstatte de kendte Lallemand-mærker Lalsil og Sil-All. Disse brands er vigtige dele af Lallemand Animal Nutritions 25-årige historie i den globale ensileringsmiddelindistri

-  Efterhånden som markedet skrider frem, skal vi også det, siger hun og fortsætter:

- Landbrugene bliver større, siloerne bliver større og fremgangen ofte mindre. Vejret driller og giver udfordringer for foderlagre. Det er tid til at tage en dristig ny tilgang. Vi har en ny avanceret teknologi, og vi er klar til at tilbyde producenter de bedste produkter, der passer til deres behov, så de får succes.

jba

 

Læs også