Én guldmedalje og 39 sølvmedaljer

John Deere løber sammen med Joskin med den eneste guldmedalje, der er uddelt i forbindelse med årets Agritechnica.

Der er anmeldt 291 teknik- og maskinnyheder til Agritechnica 2019, men der bliver kun uddelt én guldmedalje og 39 sølvmedaljer.

Det blev den nye John Deere 8R-traktorserie, som er udstyret med den nye eAutoPower-transmission, der løb med årets eneste guldmedalje – i øvrigt i tæt samarbejde med Joskin til Agritechnica.

Ved at erstatte en hydraulisk pumpe med to elektriske motorer i traktoren, hvor elektricitet leveres af en generator, opnås en langt højere effektivitet sammenlignet med de hydrostatiske transmissioner.

Det kræves for at få guld

En innovationspris i guld tildeles et produkt, der præsenterer et nyt koncept og en ændret funktionalitet, og hvis anvendelse giver anledning til en ny proces eller markerer en væsentlig forbedring af en eksisterende proces. Følgende kriterier er kritiske for, at et produkt kan få en guldmedalje:

Relevans på landbrugsniveau, fordele ved rentabilitet og processer, fordele for miljø og energiforbrug og fordele ved arbejdsbelastning og sikkerhed.

Ekstra effekt

Den nye eAutoPower-transmission er kendetegnet ved mindre energitab end de normale trinløse, hydrauliske transmissioner. Derudover forventes vedligeholdelsesomkostningerne også at være lavere på de nye elektriske transmissioner.

De elektriske motorer er så store, at de ikke kun styrer transmissionen, de leverer også en ekstra elektrisk effekt på 100 kW. Den ekstra kraft kan bruges til at drive for eksempel de elektriske aksler på Joskins store gyllevogn. Fordelen ved denne løsning er øget trækkraft, og det betyder også, at et større redskab kan trækkes af en mindre traktor.

Det er kernen i nyheden, som Joskin vil præsentere på Agritechnica. Joskin vil vise en to- eller treakslet gyllevogn med den elektrisk drevne E-drive-løsning.

Udover de to elektrisk drevne aksler består E-drive-løsningen også af en elektrisk motor og en gearkasse, hvor den elektriske strøm omdannes til en mekanisk kraftoverførsel til to aksler.

John Deere regner med at kunne levere den nye eAutoPower-transmission på 8R-traktorserien fra 2021.

per@effektivtlandbrug.dk
Mobil 20 25 10 37

John Deere, hal 13, stand C40
Joskin, hal 4, stand C12

Læs også