Smart og simpel kommunikation med ethvert redskab

Lemken tilbyder nu et eftermonteringskit til redskabers kommunikation med traktoren og bedriftens managementsystem.

Hvem skal bestemme i marken, traktoren eller redskabet? Traktoren har med grund stor indflydelse på, hvor redskabet befinder sig, hvorfor gps-antennen trods alt oftest sidder på traktoren.

Anderledes er det imidlertid med det, redskabet udfører på marken. Det ved traktoren ikke ret meget om, før den får det at vide. Og i særdeleshed ved redskabet mest om, hvad det gør ved marken, afgrøden og jorden.

I en tid, hvor adskillige redskabsproducenter har udviklet hver deres måde at opsamle og håndtere data, styre og foretage avanceret redskabsmanagement og lade disse indgå i bedriftens almindelige og mere generelle managementprogrammer, er der behov for at få et fælles sprog.

iQblue-tilslutningsmodul

Nu har Lemken udviklet et eftermonteringskit iQblue connect, der kan konvertere eksisterende teknologi fra de forskellige redskabsproducenters elektroniske styringssystemer.

Når det kombineres med Tractor Implement Management (TIM), tillader iQblue connect enheden adskillige funktioner fra de forskellige redskaber at blive digitaliserede og integrerede som en brugbar digital dokumentation.

TIM betyder, at traktoren udfører arbejdsfunktioner, der udløses via informationer gennem ISOBus interface fra redskabet. Det er kun nødvendig med et enkelt iQblue-tilslutningsmodul, som kan bruges sammen med en række redskaber. Modulet er tilsluttet traktoren via ISOBUS-interface. Den har også GPS og en mobildataforbindelse til kommunikation med for eksempel med gårdens managementsystem.

Agrirouter

Data overføres via agrirouter, en platform på tværs af fabrikanter til udveksling af data mellem maskiner, landmænd, entreprenører og softwareapplikationer. Afhængigt af anvendelsen er et sensorsæt permanent installeret på redskabet for at registrere de krævede oplysninger og videregive det til iQblue-tilslutningsmodulet. Intet yderligere udstyr er nødvendigt på redskabet, da traktoren bruges til styring af redskabsfunktioner.

Som eksempel på funktionaliteten af iQblue connect viser Lemken en plov, der er udstyret med en sensor til bestemmelse af den aktuelle arbejdsbredde. iQblue connect beregner derefter arbejdsbredde fra GPS-positionen og transmitterer disse oplysninger til traktoren, der så kan korrigere for den ønskede arbejdsbredde via traktorens hydrauliske system.

Der bliver kun brug for et enkelt iQblue-tilslutningsmodul, da denne mobile enhed kan overføres hurtigt og nemt fra et redskab til et andet. Systemet tilpasser sig automatisk til det redskab, det er tilsluttet. Dermed tilbyder Lemken et simpelt billigt elektronisk værktøj, der tillader, at rent mekaniske redskaber i vid udstrækning kan automatiseres. IQblue connect-systemet er bygget til at vokse, så nye funktioner kan installeres senere.

Læs også