Sølvmedalje giver GreenTec-opfindelse enorm opmærksomhed

For 12 år siden hentede Kolding-firmaet hæder i Hannover. Nu gentager historien sig, mens kunder strømmer til standen. Det samme gør ordrerne.

Det er lidt ligesom med en Oscar i filmbranchen. Er man i nærheden af sådan en karl, strømmer folk i biografen for at ens film. I landbrugsmaskinbranchen foregår Oscar-uddelingen hvert andet år på Agritechnica, når der uddeles medaljer til maskinproducenterne.

Og i år er spotlightet i Hannover rettet mod Koldning-firmaet GreenTec, der har fået en eftertragtet sølvmedalje for sin Scorpion-serie og et såkaldt hybrid-armkoncept på armklipperen, der bliver anvendt til hegnsklipning af landmænd, entreprenører, anlægsgartnere og til rabatklipning hos kommuner.

Ifølge producenten er der tale om et nyt og banebrydende produkt, der blandt andet har et hybrid-armkoncept, automatisk højdekontrol, 4-punktsmontering og som ligeledes er produceret i Strenx-specialstål.

- Halvdelen af de besøgende kommer for at se, hvad det er for en opfindelse, der har fået sølvmedalje, vurderer landmandsuddannede John Christensen. Han har gennem mere end 30 år været en del af ejerkredsen i firmaet.

Skæve ideer udvikles

Også for 12 år siden stod John Christensen og hans maskinfirma med Agritechnica-sølv i hånden. Firmaet er det eneste fra Danmark, der har hentet sølv i Hannover i hele denne periode. I år gør også Samson fra Viborg kollegerne fra GreenTec selskab med en sølvmedalje.

- Vi får mange skæve idéer hos GreenTec. Dem arbejder vi med i en udviklingsgruppe på 5-6 personer, hvor der er personer med forskellige baggrunde og uddannelser. Fælles for os er, at vi gerne vil det her. Vi brænder for at udvikle, fortæller John Christensen, der på dato husker, hvornår idéen til det nu sølv-præmierede hybrid-armkoncept opstod.

- Det var i uge 7 i 2018. Lige siden har vi arbejdet med tanken om at kunne forene ønsket om at kunne klippe både græs og hegn med én arm. Det er lykkes, og armen er lige god til begge dele, samtidig med at den ikke er dyrere end en arm, der kun har én arbejdsfunktion, pointerer John Christensen.

Stor ordretilgang

Tilsyneladende er han ikke ene om at kunne se de fordele, det giver.

- Vi får mange ordre her i Hannover. Hybrid-armen er en succes - skabt ud fra devisen om, at det er enkelt at lave en kompliceret maskine – mens det er kompliceret at lave en enkel maskine. Vi står med en enkel maskine. Derfor er den en succes, pointerer John Christensen.

Med i GreenTec-ejerkredsen er også Thomas Hehr og Kim Brodersen.

jll@effektivtlandbrug.dk
telefon 63 38 25 48

Læs også