Agro Nord med pil op

Kvægfagmessen i Aars var endnu engang en succes, som tiltrak mellem 4.000 og 5.000 besøgende - måske endda med pil opad.

- Det er svært at få armene ned igen, lød reaktionen fra Messecenter Vesthimmerlands direktør Brian Otte, dagen derpå.

Kvægfagmessen Agro Nord, med en totalt udsolgt maskin- og erhvervsudstilling og over 260 køer i ringen var igen en succes, som vurderes til at have tiltrukket et sted mellem 4.000 og 5.000 mennesker, måske endda med pil opad, vurderer messen.

- Det er gået rigtig godt. Der har været en god stemning, vores udstillere har haft fint med gæster, der har været en flot konkurrence i ringen og så var vejret også godt, fortæller Brian Otte, som også erkender, at dagene op til messen var nervepirrende i forhold til udvikling af Corona-virus i Danmark.

Messen var heldigvis overstået, da statsminister Mette Frederiksen anbefalede at aflyse alle arrangementer, der omfattede mere end 1.000 mennesker.

- Det havde været en katastrofe, hvis det havde ramt os, siger direktøren, som er lettet på Agro Nords vegne, men frygter udviklingen i forhold til Messecenterets mange kommende arrangementer.

Nye tiltag fungerede

Selvom snakken om Corona-virus og de seneste måneders massive nedbørsmængder fyldte rundt omkring på standene, blev det også positivt bemærket, at dagens program var rykket lidt rundt i forhold til tidligere.

Som noget nyt var elitedyrsauktionen i år skiftet ud med det nye tiltag DM i klipning.

Det betød at formiddagen stod på kvieklipning, mens udnævnelsen af Miss Agro Nord først var ud på aftenen, efter de mange bedømmelser af både enkeltdyr og besætningsgrupper.

- Det er min fornemmelse, at programmet fungerede rigtig godt. Vi holdt på folk og der kom også rigtig mange ved aftenstid, fortæller Brian Otte.

 Klippe-succes

Også DM i klipning var en succes.

- Det nye tiltag, klippekonkurrencen, var et rigtig fint pust. De unge gik vildt meget op i det med at klippe, og det var tydeligt hvilken glæde det bar med sig da vinderne blev udnævn. Det er fedt at se, for man kan virkelig mærke den energi, der er lagt i det, fortæller Brian Otte.

Læs også