Tilskudsprodukt stabiliserer vom og tarm

Tjoelker Cebeco har stor succes med deres gærprodukt til malkekøer, som understøtter vom- og tarmsundheden og medvirker til en højere grovfoderudnyttelse og en højere mælkeydelse.

Det hollandske firma Tjoelker Cebeco, som er forhandler af ForFarmers, sælger alt fra foder, strøelse og hygiejneprodukter til malkekvæg, vil på standen i Aars fortælle om deres »Vom Stimulerer«. Et tilskudsprodukt til foderrationen baseret på gær, B-vitamin, biotin og polyphenoler.

- Produktet understøtter vom- og tarmsundheden, giver en højere grovfoderudnyttelse og stabiliserer pH i vommen. Det giver en bedre sundhed og er i sidste ende med til at give en højere ydelse, fortæller Arjen Baan, som er konsulent i virksomheden.

 Styrker tarmvæggen

Produktet indeholder Gær, B-vitamin og biotin, som skal medvirke til en bedre omsætning af foderet, mens biotin også har en gavnlig effekt på klovsundheden.

Polyphenoler vedligeholder kroppens celler og bidrager til at bevare en sund tarm.

- Hvis koen er svækket eller stresset kan tarmvæggen blive gennemtrængelig for toksiner og patogene bakterier, som kan gå direkte ud i blodbanerne. Derimod vil produktet her styrke tarmvæggen og medvirke til at bakterier og toksiner udskilles fra koen uden at komme ud i blodbanerne, siger Arjen Baan.

 Især gavnligt om sommeren

Produktet kan tildeles alle de malkende køer hele året rundt, men har især en gavnlig effekt om sommeren, hvor det modvirker varmestress fordi produktet stabiliserer pH værdien i vommen.

- Vi har mange kunder, som er begyndt at bruge produktet om sommeren, blandt andet for at modvirke varmestress, men som har oplevet så god effekt, at de nu bruger det hele året rundt, siger Arjen Baan.

 En ydelsesstigning på 0,75 kilo

Produktet er testet i fire forskellige besætninger.

- Her viste resultaterne at ydelsen stiger med 0,75 kilo mælk og 21 gram protein pr. ko om dagen, forklarer Arjen Baan og henviser til et dækningsbidrag som stiger 335 kroner pr. ko pr år, hvis mælkeprisen antages at være 2,60 kr.

Køerne skal have 100 gram pr. ko pr. dag i hele laktationen enten direkte i TMR-rationen eller som topdressing og koster 1,10 kroner om dagen pr. ko at anvende.

Stand 403

Læs også