Gode grunde til centralsmøring af maskiner

Firmaet Masytec, som er en af de 500 udstillere på Agromek, har specialiseret sig i centralsmøring af entreprenør- og landbrugsmaskiner.

Masytec er specialiseret i automatiseret centralsmøring, og er blandt udstillerne på Agromek i Herning.

Og der er, ifølge virksomheden, mange gode grunde til at montere et automatisk centralsmøringsanlæg på entreprenør- og landbrugsmaskiner.

En investering i en entreprenør- og landbrugsmaskine er en omkostningstung investering, derfor kan det være svært at forstå, at mange er villige til at gå på kompromis, når det kommer til korrekt smøring af deres maskiner.

- Den vigtigste årsag er, at både landmanden og eventuelle medarbejdere kan undgå ulykker, skader og uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, når maskinens dele smøres manuelt. Der kan komme en arm eller finger i klemme eller det der er værre, når der kravles rundt på og inde i maskinen for at smøre vitale komponenter og dele, forklarer salgskonsulent for landbrugsmaskiner, Søren Kristensen fra Masytec.

Undgår paniksmøring

Ved manuel smøring af landbrugsmaskiner kan der ofte ske det, som populært kaldes paniksmøring.

Paniksmøring sker, når operatøren pludselig opdager, at maskinen er ved at løbe tør for fedt, hvorefter maskinen får rigeligt med smøring. Derefter går der igen en rum tid, før maskinen smøres. Disse voldsomme udsving i smøring og mængder er uhensigtsmæssige og virker ikke efter hensigten.

- Paniksmøring kan helt undgås ved automatiseret centralsmøring, hvor fedtet automatisk fyldes på og doseres i korrekt mængde, på rette sted. Det er også bedre for miljøet, når der kun avendes den mængde fedt, som der er behov for, konstaterer salgskonsulent for landbrugsmaskiner, Søren Kristensen fra Masytec

Reducere omkostninger

Han vurderer, at en lille investering i et automatiseret centralsmøringsanlæg kan reducere driftsomkostningerne og udgifterne til reparationer.

- For slet ikke at tale om hvad det koster, hvis maskinen pludselig holder stille grundet nedbrud pga. forkert smøring.

Med en investering i et Lincoln automatisk centralsmøreanlæg fra Masytec højner du også gensalgsværdien på maskinen, fordi der allerede er monteret et centralsmøringsanlæg fra start, slutter Søren Kristensen fra Masytec.

 

Læs også