Danish Agro klar med en række nyheder

På en stor stand i hal F har koncernen blandt andet fokus på maskinnyheder, innovative IT-løsninger, klimacertifikater, paneldebat og lærlingeuddannelse.

Danish Agro-koncernen står i hal F klar til at fremvise de nyeste løsninger til landbruget på Agromek.

- Der er sket meget inden for både maskiner og digitale værktøjer til landbruget, siden det seneste Agromek blev afholdt tilbage i 2018. Deltagerne har derfor meget at glæde sig til at opleve på vores stand fra Danish Agro-koncernen, fortæller Michael Husfeldt, adm. direktør i Danish Agro Machinery A/S.

Danish Agro koncernen deltager i år med en stort anlagt stand, hvor der blandt meget andet fremvises det nyeste inden for både Claas og koncernens eksklusive redskabsmærker, herunder en række spændende nyheder såsom Bednar Efecta CE 12000 Floatrax-såmaskine, Claas Torion 1611-gummihjulslæsser, Claas Corio Stubble Cracker og Farmtrac 25G, som er en eldreven kompakttraktor, der kører 100 procent elektrisk.

På standen præsenteres også den selvkørende Agrifac-sprøjte, som er en af de mest avancerede sprøjter på markedet lige nu.

Synliggør resultater

Af øvrige nyheder er nu muligheden for, at landmændene kan indhente udbyttedata fra Claas-mejetærskerne og dermed få synliggjort resultatet af årets indsats. Dette gøres via Danish Agro koncernens Cropline-platform, som er en samlet løsning til landmændene med en række digitale hjælpeværktøjer.

- Vores team af specialister står klar på Agromek til at demonstrere mulighederne med Cropline for den enkelte landmands bedrift. Det er i Cropline-platformen, landmanden kan finde sine biomassekort, SoilOptix-jordanalysedata samt FieldSense-vejrdata, og det er også her, der udarbejdes tildelingskort til landbrugsmaskinerne, fortæller grovvaredirektør i Danish Agro, Henning Fogh.

Deltagerne på årets Agromek vil desuden kunne opleve en af Danish Agro koncernens SoilOptix-biler og få information om mulighederne med klimacertifikater gennem Agreena og afgrødeforsikringer, som Danish Agro tilbyder i samarbejde med Topdanmark.

Debat og fokus på lærlinge

Herudover vil det være muligt at høre om den nye lærlingeuddannelse med speciale i Claas-maskiner, som Danish Agro-koncernen var med til at opstarte i foråret.

Ydermere står Danish Agro-koncernen i spidsen for en paneldebat om fremtiden for plantebaserede fødevarer, som kan opleves på messens første dag, tirsdag den 29. november.

Koncernen favner således en stor del af områderne på Agromek, som er én stor, samlet messe med syv interesseområder: Markredskaber, traktorer & høstmaskiner, kornhåndtering, staldmekanisering, energi, viden & service samt entreprenør, park, vej & anlæg.

Læs også