Nyt fanggitter med fokus på sikkerhed

Hollandske Spinder har designet et nyt fanggitter til kvæg, der både er sikker for dyrene og fleksibelt i anvendelse for staldpersonalet.

Grotrian A/S havde taget det nye fanggitter fra hollandske Spinder med til Agromek, og de er meget positive over publikums reaktion.

- Det nye fanggitter har lige præcis de features, som staldpersonalet har efterlyst, så der er mange anerkendende »nik« på standen, fortæller Jan Søgaard, der er firmaets staldekspert.

Det nye fanggitter hedder Spinder Highline Safety Feed Front og har endnu ikke et dansk navn. Det betyder ifølge Grotrian ikke så meget, for det er funktionaliteten, det drejer sig om, og her har det nye fanggitter meget at byde på, lyder det.

Spinder Highline fanggitteret giver både stor bevægelsesfrihed for koen og sikrer fred og ro under fodring. Derudover har man under udviklingen haft stor opmærksomhed på dyrenes og staldpersonalets sikkerhed og brugervenlig betjening.

Det selvlåsende fanggitter har for eksempel et låsesystem, der er fuldt integreret i den specielle overdel, så der er ingen, der får fingeren i klemme.

Alle foderåbninger kan åbnes og lukkes sammen eller enkeltvist. Den gruppevise håndtering sker via et centralt håndtag, mens den individuelle låsning eller åbning af enkeltpladser sker ved et enkelt tryk på en knap øverst på forværket.

Læs også