- Er der nogen, der stemmer imod forslaget om at uddele hele overskuddet blandt medlemmerne, spurgte næstformand og ordstyrer Jens Peter Bendtsen de tilstedeværende medlemmer af Vestjyllands Andel under selskabets generalforsamling. Der røg kun en enkelt arm i vejret, og dermed blev forslaget endeligt vedtaget.
Andelsselskabet havde i sidste regnskabsår som helhed et overskud på 94,3 millioner kroner, hvilket var 38,3 millioner mindre end sidste regnskabsår, men omvendt lidt over budgettet. Selskabet har nu en egenkapital på knapt en milliard kroner, og det var en stor del af årsagen til, at man udloddede årets overskud fra indenlandske aktioner på 55 millioner kroner. 
- Allerede sidste år drøftede vi i bestyrelsen, om det var nødvendigt at øge vores soliditet til mere end de 57 procent, som vi nu var kommet på. Det mener vi ikke i øjeblikket, omvendt ønsker vi ikke at falde mærkbart på soliditet. Med dette besluttede vi i år at gøre overskud tjent i VA`s kerneforretning til genstand for udbetaling blandt vore medlemmer. sagde bestyrelsesformand Leif Haubjerg.
 

Sværere næste år

Der var generel tilfredshed med tingenes tilstand blandt de cirka 300 fremmødte, som satte rekord for deltagelse i en generalforsamling hos VA. Men den dårlige høst i 2018 får stor indvirkning på næste regnskabsår, erkendte bestyrelsesformanden.
- Allerede nu kan vi sige, at til det bliver helt anderledes. Det er naturligvis det tørre sommervejr og den mindre høst, som alle grovvareforretninger helt sikkert vil blive ramt af, nøjagtig ligesom os landmænd, lød det fra Leif Haburg, der fortsatte:
- Den manglende kornindgang og de mindre tørreindtægter sammen med et mere anstrengt kornmarked vil sætte økonomiske spor. Det vil blive helt anderledes tal, vi kommer til at se om et år. Men vi er fortrøstningsfulde og har et godt udgangspunkt, som helt sikkert vil komme os til gode.
Hvor næste års regnskab forventeligt må tage et skud for boven på grund af sommerens tørke, er der på længere sigt store forventninger både til forædlingsvirksomheden Danish Seed, der har flere spændende forædlingsprojekter på vej, samt selskabets nye fabrik, Danish Marine Protein udenfor Skive, der skal producere protein til foder fra søstjerner i Limfjorden.
- Der er et stort potentiale, som ligger lige udenfor døren, og der er ingen tabere i den sag, men kun vindere. Muslingefiskerne vinder, havmiljøet vinder, landmændene vinder, så det er jo bare at samle en ressource, som vi ikke tidligere har benyttet os af, også fordi vandmiljøet ikke har været til det, siger selskabets direktør Steen Bitsch.
Vestjyllands Andel, der for første gang nogensinde kunne notere sig en omsætning på over to milliarder kroner, valgte også et nyt repræsentantskab. Kun i Region Midt blev der kampvalg til repræsentantskabet, mens alle, der havde meldt sig på banen fra Nord og Syd, automatisk fik valg til repræsentantskabet.