Bedre IT-løsninger til landbruget

Rådgivningsvirksomheden Velas køber 40 procent af IT-virksomheden DLG Connect, der leverer IT-løsninger til landbruget.

IT Danmarks største rådgivningsvirksomhed til landbruget, Velas, og et af Europas førende landbrugsselskaber, DLG, etablerer et nyt samarbejde, der skal skaffe bedre IT-løsninger til landbruget. 

Det nye samarbejde betyder, at DLG sælger 40 procent af IT-virksomheden DLG Connect til Velas. 

- DLG Connect har en unik viden om implementering af digitale løsninger i landbruget, og i samarbejde med Velas vil vi kunne hæve barren yderligere i de kommende år. Vi jagter hele tiden effektiviseringer og omkostningsbesparelser for den enkelte landmand, og samarbejdet med Velas vil accelerere denne proces og skabe yderligere vækst i DLG Connect til gavn for ejere og kunder, siger Christoffer Hage, direktør i DLG Service.

Flytning og nyt navn

DLG Connect har 14 medarbejdere, som indtil videre har haft base i Odense, men fremadrettet vil de sidde hos Velas’ kontor i Vissenbjerg vest for Odense, og det forventes også, at DLG Connect ændrer navn i anden halvdel af 2020.

DLG-koncernen har været hovedaktionær i DLG Connect siden 2017, og efter købet vil Velas og DLG eje 40 procent af virksomheden hver især, mens Peter Søby vil eje de resterende 20 procent.

Christoffer Hage, direktør i DLG Service, er på nuværende tidspunkt bestyrelsesformand for DLG Connect, mens Jan Winther, adm. direktør i Velas, indtræder som næstformand. I 2021 er det målet, at Jan Winther indtræder som bestyrelsesformand, mens Christoffer Hage bliver næstformand.

jhal

Læs også