Specielle Alliance-dæk giver skånsom rapssåning

Nær Præstø i Sydsjælland såede Søren Thomasen fra John Deere Farmsight raps med så-venlige Alliance-dæk fra NDI.

DÆKTYPE Søren Thomasen, product manager for John Deere Farmsight, havde noget af det bedste grej på markedet til rådighed, da han for nylig såede raps på en mark nær Præstø i Sydsjælland.

Den avancerede enkornsåmaskine fra Väderstad af mærket Tempo TPV 12, leverer en helt fantastisk præcision, og samtlige 12 rækker kan »naturligvis« styres individuelt via iPad’en.

De små rapsfrø skydes således nøjagtigt i jorden, der tilhører Carsten Stoltze fra Lundemose. Helt fra start fik de små rapsfrø tilmed en skånsom behandling udover det normale.

Dobbelthjul er boltret fast

John Deere-traktoren 6215R, som Søren Thomasen førte, var nemlig med helt særlige så-venlige dæk, som Nordisk Dæk Import (NDI) gratis havde stillet til rådighed.

- Det er en dobbelthjulet løsning med dæk, som er langt smallere end de mere traditionelle traktordæk, fortæller Søren Thomasen og oplyser endvidere, at dobbelthjulene er boltret fast til hinanden.

De så-venlige Alliance-dæk hedder Agrifelt 354 og er blot 380 millimeter brede – både foran og bagved.

- Med disse dæk kan vi undgå at køre dér, hvor vi har sået. Det er den ultimative løsning, påpeger Søren Thomasen og viser samtidig på jorden, hvordan rapsfrøene bliver sået både mellem og på hver sin side af de smalle dæk på John Deere-traktoren.

Læs også