Bæredygtig gravemaskine

Volvo Construction Equipment og Finlands Norrhydro har udviklet en digital hydraulisk aktuator, der kan hjælpe branchen med at leve op til ambitionerne inden for bæredygtighed.

Volvo EC300E 30-tons gravemaskine anvendt som testbænk. Foto: Volvo Entreprenørmaskiner A/S
Volvo EC300E 30-tons gravemaskine anvendt som testbænk. Foto: Volvo Entreprenørmaskiner A/S

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) er engageret i en bæredygtig fremtid – opnået gennem interne udviklinger og eksterne partnerskaber.

Som en del af denne strategi udvikler Volvo CE i samarbejde med Finlands Norrhydro en ny teknologi, som sigter på at revolutionere entreprenørmaskinens hydraulikydelse, med brændstofeffektivitet for maskinen og en nedskæring i CO2-emissionerne.

Systemet kaldet NorrDigi benytter en multikammer digital hydraulisk aktuator, som forbedrer systemets effektivitet så meget, at en stor del af en maskines hydrauliksystem kan kasseres eller reduceres.

Det eliminerer behovet for en hovedstyreventil – hjertet i et traditionelt hydrauliksystem – sammen med overdreven pumpekapacitet, rørledninger og slanger. Det bruger mindre energi og giver mulighed for at reducere motorkapaciteten.

Forbedret effektivitet og produktivitet

Systemet betyder en forbedring i effektiviteten og øget maskinproduktivitet. Med reducerede kuldioxidudledninger giver det en radikal nedgang i maskinens kulstofudledninger.

Med en Volvo EC300E 30-tons gravemaskine som testbænk har den revolutionerende teknologi bestået den indledende blåstemplingsfase og diverse holdbarhedstests, og den går nu videre til en felttestperiode, hvor prototyper benyttes på anvendelsesområder i den virkelige verden af udvalgte kundepartnere.

Det forudses, at det nye system vil blive tilbudt på firmaets gravemaskiner senest fra 2024.

/jba

Læs også

Skoleelever regner landbruget ud
Møder for sukkerroedyrkere
Borgerforslag vil have Mette Frederiksen for rigsretten
Årets løgavler er fundet
25 år gamle it-systemer til overfladevand erstattes af ny moderne platform
Sjællandsk landmandssøn er stemmen i ny podcast