Boganmeldelse: En kærlig opfordring

»Slip haveglæden løs«

- er titlen på hortonom Lotte Bjarkes bog, der med 218 sider, alle i formatet 22 x 28 centimeter og spækket med skønne, farverige illustrationer, er langt mere end frydefuld inspiration og en praktisk håndsrækning til både nye og gamle haveejere.
Det digre og velskrevne værk henvender sig kort fortalt til alle – blandt andet til dem, der lige har opdaget, at haven kan bruges til meget andet end at slå græs og klippe hæk, og til dem, der er trætte af havepoliti med løftede pegefingre.
Bogen er fyldt med inspiration til, hvordan man kommer i gang, ligesom der er tips til havens indretning og planteanvendelse. Endvidere giver bogen praktiske råd om dyrkning og driftssikre løsninger, hvad enten det handler om køkkenhave, blomsterbede, krukker eller et mix af det hele.
Men ”Slip haveglæden løs” er mere end bogens titel. Det er en kærlig opfordring fra forfatteren, der selv nærer en ubegrænset kærlighed til haven. Dybden af Lotte Bjarkes kærlighed toner frem i bogens forord, hvor hun poetisk skriver: ”Det er med haven som med kæresten. Hvis du elsker den, er den perfekt og blomstrer op, når bare du hygger lidt om den”.
Bogens undertitel, ”fryd, facts og fiduser”, er heller ikke overdrevne ord. ”Slip haveglæden løs” nærmest bugner af fryd, facts og fiduser.
Lotte Bjarke deler ikke kun ud af sin basale viden som hortonom, men også af 20 års
erfaring som formidler af gode jordnære haveråd i danske magasiner og på havebloggen www.helthenihaven.dk.
”Slip haveglæden løs” er, kort fortalt, ikke kun til at blive klog på, men også til at glad af. Men husk, at haveglæde ikke kan købes for penge. Den skal slippes løs med fingrene i jorden og fuglefløjt i ørene.
Spørg efter bogen i en boghandel eller bestil den direkte fra forlaget på
www.forlagetlinnea.dk.

 

Læs også