bannerPos

Nyt it-værktøj til kyllingeproducenter

De nye redskaber kan hjælpe landmanden i konkurrencen og også sikre miljømæssig bæredygtighed, mener udviklerne af det nye it-værktøj til styring i kyllingeproduktionen. Arkivfoto

Redaktionen

10-05-2019 08:42
Med en ny benchmarking-app kan producenter anonymt sammenligne deres resultater med andres.

Den stigende efterspørgsel efter fødevareressourcer i hele verden betyder, at der er behov for at finde måder at forbedre den nuværende landbrugspraksis og processer. Anvendelser af it-teknologier har vist, at der er et stort potentiale for digitalt landbrug.

Det mener de hos det danske selskab Skov A/S, der er verdens førende leverandør af klima- og landbrugsforvaltnings-løsninger til husdyrproduktion. Skov har samarbejdet med softwareudviklings-selskabet WaveAccess om at udvikle Episcope – et analytisk IoT-værktøj, der ifølge folkene bag vil revolutionere landbrugsmarkedet.

Episcope er en benchmarking-applikation designet til kyllingeproducenter, så de anonymt kan sammenligne deres landbrugsresultater med andre bedrifter verden over. En række parametre indsamles fra flere sensorer i broilerhusene og omfatter foder, klima (temperatur, fugtighed, lys osv.) og produktionsindikatorer.

- Episkop-analyseværktøjet sammenfører indsigtsgivende data, harmoniserer dem og leverer det til landmændene på en nem og interaktiv måde. Hver indikator kan ses i detaljer og det er muligt at spore resultaterne på en tidslinje, hedder det i firmaets præsentation.

Kan styre ressourcer

Løsningen hjælper med at forstå, hvilken indflydelse hver input har på produktionen, både hvad angår produktivitet og ressourceforvaltning. Derfor kan landmændene straks bestemme fjerkræets sundhed og tilpasse pleje og forbedringer.

Sammen med landmandens viden og intuition giver Episcope mulighed for at træffe mere velinformerede beslutninger, hvilket resulterer i stigning i produktiviteten og hjælper med at reducere omkostningerne, skabe mulighed for nye indtægtskilder og spare miljøet ved at administrere ressourcer på en smart måde, forlyder det.

- Med vores dedikerede løsning kan landmænd over hele verden drage fordel af data-drevet landbrug og IoT-teknologier. Sammenligning af nøgleforanstaltninger med andre producenter af slagtekyllinger hjælper dem med ikke at falde bagud i forhold til konkurrenterne og være sikre på, at investeringerne giver et afkast, siger Esper Sejersen Riis, projektleder hos Skov, der har samarbejdet med WaveAccess i næsten et år.

- Regioner som Europa og USA ser allerede en stærk tendens mod digitalt landbrug - ved at anvende værktøjer og tjenester, der hjælper med at øge produktiviteten, hastigheden og sikre faldende udgifter. Vores team er beæret over at være en del af et projekt, der virkelig kan drive væksten i landbruget. Vi glæder os til at fortsætte vores frugtbare samarbejde med Skov om at udvide Episcope-funktionaliteten, siger Stefan Pedersen, administrerende direktør hos WaveAccess Nordics.

Episcope benchmarking-funktionen er en stor hjælp til danske landmænd i forhold til at øge landbrugsproduktion med husdyr og levere større grad af nøjagtighed, konsistens, sikkerhed og pålidelighed. Et effektivt, tilgængeligt og brugervenligt værktøj der kan hjælpe med at håndtere en så omfattende udfordring som at bespise en voksende befolkning og samtidig tilpasse sig et konkurrencedygtigt landskab og også sikre miljømæssig bæredygtighed.

laj

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.

Omlægning med succes

Det økologiske marked er i vækst. Vurderingen i branchen er derfor, at der også fremover vil være behov for flere økologiske producenter.

Prisen på omlægningskornet kommer op igen

Økologi er stadig populært og holder prisen. Prisfaldet på korn under omlægning til økologi er et bump på vejen. Det vurderer økologichef i Agri Nord, Thomas Vang Jørgensen.

Jerseyavlere: - Hvad så når markedet er mættet?

Inden længe er det slut med at aflive jerseytyrekalve, og som det ser ud nu, vil man i stedet kunne lave flere kvier til eksport. Men hvad så når eksportmarkedet er mættet, spurgte flere jerseyavlere ved gårsdagens årsmøde i Dansk Jersey i Esbjerg.

Styrelse lægger sig fladt ned og beklager efterafgrødebrev

Et brev fra Landbrugsstyrelsen, som blev sendt ud torsdag aften til landmænd med efterafgrøder, betød ekstra travlhed på planteavlskontorerne fredag morgen. Brevet gjorde landmænd i tvivl om, hvorvidt de havde indberettet deres efterafgrøder til styrelsen korrekt.
Side 1 af 1632 (32627 artikler)Prev1234567163016311632Next