bannerPos

Nyt it-værktøj til kyllingeproducenter

De nye redskaber kan hjælpe landmanden i konkurrencen og også sikre miljømæssig bæredygtighed, mener udviklerne af det nye it-værktøj til styring i kyllingeproduktionen. Arkivfoto

Redaktionen

10-05-2019 08:42
Med en ny benchmarking-app kan producenter anonymt sammenligne deres resultater med andres.

Den stigende efterspørgsel efter fødevareressourcer i hele verden betyder, at der er behov for at finde måder at forbedre den nuværende landbrugspraksis og processer. Anvendelser af it-teknologier har vist, at der er et stort potentiale for digitalt landbrug.

Det mener de hos det danske selskab Skov A/S, der er verdens førende leverandør af klima- og landbrugsforvaltnings-løsninger til husdyrproduktion. Skov har samarbejdet med softwareudviklings-selskabet WaveAccess om at udvikle Episcope – et analytisk IoT-værktøj, der ifølge folkene bag vil revolutionere landbrugsmarkedet.

Episcope er en benchmarking-applikation designet til kyllingeproducenter, så de anonymt kan sammenligne deres landbrugsresultater med andre bedrifter verden over. En række parametre indsamles fra flere sensorer i broilerhusene og omfatter foder, klima (temperatur, fugtighed, lys osv.) og produktionsindikatorer.

- Episkop-analyseværktøjet sammenfører indsigtsgivende data, harmoniserer dem og leverer det til landmændene på en nem og interaktiv måde. Hver indikator kan ses i detaljer og det er muligt at spore resultaterne på en tidslinje, hedder det i firmaets præsentation.

Kan styre ressourcer

Løsningen hjælper med at forstå, hvilken indflydelse hver input har på produktionen, både hvad angår produktivitet og ressourceforvaltning. Derfor kan landmændene straks bestemme fjerkræets sundhed og tilpasse pleje og forbedringer.

Sammen med landmandens viden og intuition giver Episcope mulighed for at træffe mere velinformerede beslutninger, hvilket resulterer i stigning i produktiviteten og hjælper med at reducere omkostningerne, skabe mulighed for nye indtægtskilder og spare miljøet ved at administrere ressourcer på en smart måde, forlyder det.

- Med vores dedikerede løsning kan landmænd over hele verden drage fordel af data-drevet landbrug og IoT-teknologier. Sammenligning af nøgleforanstaltninger med andre producenter af slagtekyllinger hjælper dem med ikke at falde bagud i forhold til konkurrenterne og være sikre på, at investeringerne giver et afkast, siger Esper Sejersen Riis, projektleder hos Skov, der har samarbejdet med WaveAccess i næsten et år.

- Regioner som Europa og USA ser allerede en stærk tendens mod digitalt landbrug - ved at anvende værktøjer og tjenester, der hjælper med at øge produktiviteten, hastigheden og sikre faldende udgifter. Vores team er beæret over at være en del af et projekt, der virkelig kan drive væksten i landbruget. Vi glæder os til at fortsætte vores frugtbare samarbejde med Skov om at udvide Episcope-funktionaliteten, siger Stefan Pedersen, administrerende direktør hos WaveAccess Nordics.

Episcope benchmarking-funktionen er en stor hjælp til danske landmænd i forhold til at øge landbrugsproduktion med husdyr og levere større grad af nøjagtighed, konsistens, sikkerhed og pålidelighed. Et effektivt, tilgængeligt og brugervenligt værktøj der kan hjælpe med at håndtere en så omfattende udfordring som at bespise en voksende befolkning og samtidig tilpasse sig et konkurrencedygtigt landskab og også sikre miljømæssig bæredygtighed.

laj

Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet

Hvis man lod os gødske mere, kunne dansk landbrug alene løse den danske del af klimaopgaven, mener skribenten.

Tilsagn om tilskud til jordfordeling

Klarlæg allerede nu, om der kan være grundlag for en jordfordeling, inden der åbnes for ansøgninger til en ny tilskudsordning, lyder rådet fra Søren Nørgaard Sørensen, advokat og partner, HjulmandKaptain.

Hvor tjener man pengene i sit markbrug?

Når man kender sine omkostninger og arbejder med sine nøgletal, stiger interessen for bedriften og evnen til forandringer. - Man tjener derfor typisk mere ved at deltage i et DB2-tjek, påpeger maskinkonsulent Christian Rabølle, VKST.

Digitale kurser kan løfte arbejdet i stalden

Otte forskellige kurser tager fat i den basale viden om, hvordan vi passer grisene, hvad det er vigtigt at holde øje med i stalden, etc.

Ekspert vil have kommunerne ind i dige-kampen

Hvis der skal skabes mere klarhed om beskyttede diger i Danmark, må kommunerne komme i gang med den konkrete udpegning, mener museumsinspektør Tenna Kristensen, Museum Sønderjylland.

Gårdmejeri i Vendsyssel leverer luksusoste til Singapore Airlines

Singapore Airlines vil fremover tilbyde sine passagerer på businessclass flere oste fra Sønderhaven Gårdmejeri i Brønderslev. De nye oste vil blive specielt udviklet efter ønsker fra flypassagererne.

Danish Crown-direktør: Markedet tillader ikke prisstigninger

Direktør i Danish Crown Beef, Finn Klostermann fortæller, at han udmærket forstår slagtekalveproducenternes frustration over nuværende afregningspriser. At priserne ikke er højere, skyldes flere faktorer, forklarer han.
Side 1 af 1542 (30833 artikler)Prev1234567154015411542Next