bannerPos

Nyt it-værktøj til kyllingeproducenter

De nye redskaber kan hjælpe landmanden i konkurrencen og også sikre miljømæssig bæredygtighed, mener udviklerne af det nye it-værktøj til styring i kyllingeproduktionen. Arkivfoto
10-05-2019 08:42

Med en ny benchmarking-app kan producenter anonymt sammenligne deres resultater med andres.

Den stigende efterspørgsel efter fødevareressourcer i hele verden betyder, at der er behov for at finde måder at forbedre den nuværende landbrugspraksis og processer. Anvendelser af it-teknologier har vist, at der er et stort potentiale for digitalt landbrug.

Det mener de hos det danske selskab Skov A/S, der er verdens førende leverandør af klima- og landbrugsforvaltnings-løsninger til husdyrproduktion. Skov har samarbejdet med softwareudviklings-selskabet WaveAccess om at udvikle Episcope – et analytisk IoT-værktøj, der ifølge folkene bag vil revolutionere landbrugsmarkedet.

Episcope er en benchmarking-applikation designet til kyllingeproducenter, så de anonymt kan sammenligne deres landbrugsresultater med andre bedrifter verden over. En række parametre indsamles fra flere sensorer i broilerhusene og omfatter foder, klima (temperatur, fugtighed, lys osv.) og produktionsindikatorer.

- Episkop-analyseværktøjet sammenfører indsigtsgivende data, harmoniserer dem og leverer det til landmændene på en nem og interaktiv måde. Hver indikator kan ses i detaljer og det er muligt at spore resultaterne på en tidslinje, hedder det i firmaets præsentation.

Kan styre ressourcer

Løsningen hjælper med at forstå, hvilken indflydelse hver input har på produktionen, både hvad angår produktivitet og ressourceforvaltning. Derfor kan landmændene straks bestemme fjerkræets sundhed og tilpasse pleje og forbedringer.

Sammen med landmandens viden og intuition giver Episcope mulighed for at træffe mere velinformerede beslutninger, hvilket resulterer i stigning i produktiviteten og hjælper med at reducere omkostningerne, skabe mulighed for nye indtægtskilder og spare miljøet ved at administrere ressourcer på en smart måde, forlyder det.

- Med vores dedikerede løsning kan landmænd over hele verden drage fordel af data-drevet landbrug og IoT-teknologier. Sammenligning af nøgleforanstaltninger med andre producenter af slagtekyllinger hjælper dem med ikke at falde bagud i forhold til konkurrenterne og være sikre på, at investeringerne giver et afkast, siger Esper Sejersen Riis, projektleder hos Skov, der har samarbejdet med WaveAccess i næsten et år.

- Regioner som Europa og USA ser allerede en stærk tendens mod digitalt landbrug - ved at anvende værktøjer og tjenester, der hjælper med at øge produktiviteten, hastigheden og sikre faldende udgifter. Vores team er beæret over at være en del af et projekt, der virkelig kan drive væksten i landbruget. Vi glæder os til at fortsætte vores frugtbare samarbejde med Skov om at udvide Episcope-funktionaliteten, siger Stefan Pedersen, administrerende direktør hos WaveAccess Nordics.

Episcope benchmarking-funktionen er en stor hjælp til danske landmænd i forhold til at øge landbrugsproduktion med husdyr og levere større grad af nøjagtighed, konsistens, sikkerhed og pålidelighed. Et effektivt, tilgængeligt og brugervenligt værktøj der kan hjælpe med at håndtere en så omfattende udfordring som at bespise en voksende befolkning og samtidig tilpasse sig et konkurrencedygtigt landskab og også sikre miljømæssig bæredygtighed.

laj

Sønderjysk opstart i populært koncept

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer for første gang alle ambitiøse sønderjyske smågriseproducenter og deres medarbejdere til indledende fælles møde og introduktion til Fokus 35 Vital-konceptet. Det sker tirsdag den 23. juni i lokalerne hos Landbosyd i Åbenrå.

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.
Side 1 af 1853 (37047 artikler)Prev1234567185118521853Next