bannerPos

Styrelse begynder at give nye tilsagn

Landbrugsstyrelsen begynder nu at give nye tilsagn vedrørende økologisk arealtilskud og plejegræs.
13-11-2019 14:30
Landbrugsstyrelsen begynder nu at give nye tilsagn vedrørende økologisk arealtilskud og plejegræs.

Landbrugsstyrelsen begynder nu så småt at behandle ansøgninger om nyt tilsagn om henholdsvis økologisk arealtilskud og pleje af græs- og naturarealer. Det betyder, at ansøgere henover den kommende tid får besked på, om de har fået tilsagn, skriver styrelsen på sin hjemmeside.

- Alle, der lever op til reglerne for tilsagn, vil få tilsagn. Vi prioriterer altså ikke imellem de indkomne ansøgninger på hverken økologisk arealtilskud og pleje af græs- og naturarealer. I første omgang giver vi tilsagn til sager, der kan behandles automatisk, men vi har også sendt de første høringsbreve ud, hvor vi fx har brug for flere oplysninger fra ansøger.

Styrelsen har i den seneste tid prioriteret at klargøre de it-systemer, som den skal bruge til at give tilsagn og udbetale tilskud med.

- Vi vil i den kommende tid have fuldt fokus på at klargøre de sager, der endnu ikke er klar til ansøgning.

Udsætter ansøgningsfrist

- Vi udsætter ansøgningsfristen til 31. december 2019 for de sager, der har dispensation fra ansøgningsfristen. Der er cirka 1.630 sager med dispensation fra ansøgningsfristen, og heraf er der cirka 400 sager, som allerede nu er klar til ansøgning.

Man kan gå ind på styrelsens hjemmeside og se en liste over, om ens sag er klar til ansøgning:

- Husk at fejlmelde dit skema, hvis du fortsat ikke kan indsende, lyder det fra styrelsen.

Alle ansøgere, der står på dispensationslisten, får direkte besked gennem Tast selv-service, når deres skema åbner. Landbrugsstyrelsen arbejder på, at dette sker i god tid inden ansøgningsfristen.

Hvis dit skema er åbnet, men du opdager, at der er fejl i skemaet, skal du fejlmelde skemaet snarest muligt.
 

Nyt værktøj sikrer hurtig og effektiv rengøring af rullende mælkeautomat til kalve

En stor del af Calvex’ kunder gør et godt stykke arbejde omkring den daglige rengøring af deres Mælketaxa. Men der er også plads til forbedringer, lyder det fra firmaet, som nu gør rengøringen endnu nemmere i hverdagen.

Plus 15 procent efterafgrøder ødelægger mere, end det gavner

Foreningen for reduceret jordbearbejdning i Danmark har i årevis argumenteret for, at der er brug for langt større frihed til at sammensætte gode, effektive blandinger med indhold af bælgplanter – uden at blive hørt. Det fremmer ikke forståelsen for efterafgrøderne, siger formanden for FRDK’s fagudvalg.

Vi vil behandles ordentligt!

Efterafgrøderne forværrer klimakrisen – bak op om »Oprør fra landet«, anbefaler en af initiativtagerne, Peter Kiær.

Økologien fænger: - Sjovt med det gamle håndværk

Det gamle håndværk har været sjovt at vende tilbage til. Og ny teknologi lokker, siger Ulrik Olsen.

Økologitilskud og handelsstrategi reddede bundlinjen

Hvis Agrovest var fortsat med konventionel drift, havde økonomien været dårligere i både 2018 og 2019.

Økologisk omlægning var det bedste valg for bundlinjen

En driftsleders jobskifte gav anstødet til, at Agrovest droppede konventionelt landbrug. Omlægningen er gået godt, fortæller medejer af det økologiske planteavlsselskab, Ulrik Olsen.

Bøden for en udgået dunk i kemirummet er 8.000 kroner

Brug tid her i vinter på at gennemgå kemirum og kemilager. - Det kan være den bedste timeløn, du kan sikre dig, i forhold til risikoen for, at der i tilfælde af en kontrol bliver fundet ulovligt kemi, påpeger Agrovi.

Veterinær julesang møder kritik i landbruget

- Det er dårlig stil, lyder det fra Per Bardrum, direktør hos Danske Svineproducenter, om en julesang fra statslige veterinærfolk, der sang om skærpet kontrol og om at give transportører med logbogsændringer »det glatte lag«. Humor og satire er okay til en julefrokost, lyder det fra Fødevarestyrelsen.

DLG-messe med klima og vækst på dagsordenen

Ringsted Sport Center danner i begyndelsen af januar rammen om DLG VækstForum, der blandt andet har fokus på klima og bæredygtighed.

Skån klima og natur for politisk aktivisme

Skån klima og natur for politisk aktivisme
Side 1 af 1723 (34459 artikler)Prev1234567172117221723Next